El representant del Saragossa justifica que els diners del suposat trepijoc corresponien a "primes" als seus jugadors

  • L'actual vicepresident i conseller delegat del Reial Saragossa, Fernando Sáinz de Varanda, ha assegurat aquest dimecres que els 965.000 euros que presumptament van servir per a manipular el partit que va enfrontar en 2011 al club aragonés i al Levante i la victòria del qual va servir a aquest equip per a salvar la categoria corresponien a "primes".
El conseller delegat i vicepresident del Zaragoza, Fernando Sáinz de Varanda, declara en el juí per la manya del Levante-Zaragoza de 2011
El conseller delegat i vicepresident del Zaragoza, Fernando Sáinz de Varanda, declara en el juí per la manya del Levante-Zaragoza de 2011
EUROPA PRESS

Ha explicat que donada la situació del club i els impagaments dels salaris dels jugadors -el club ha fregat diverses vegades la causa de dissolució, segons ha explicat-, es va decidir que si guanyaven el partit els futbolistes es quedaren aquestes quantitats i, si perdien, "o ho retornaven o se'ls descomptava dels diners que se'ls devia".

Així ho ha sostingut Sáinz de Varanda, que ha comparegut en representació del Saragossa -acusat com a persona jurídica en aquesta causa- en la segona sessió d'aquest procés en el qual es jutja la presumpta manipulació del partit disputat en 2011 entre el club aragonés i el Levante. Amb la victòria en aquesta trobada, l'equip aragonés va aconseguir evitar el descens de categoria i va ser el Deportivo de La Corunya el club que va baixar a Segona Divisió.

El fiscal d'Anticorrupció Pablo Ponce li ha recordat durant l'interrogatori que aquests 965.000 euros es van traure del compte bancari del Saragossa abans del partit davant el Levante, davant el que Sáinz de Varanda ha anunciat que tenia una "explicació bastant coherent": "Es pacten unes primes, donada la situació del club -que ha fregat diverses vegades la causa de dissolució, segons ha explicat-, que portava mesos sense pagar als jugadors. Si guanyaven el partit se les quedaven i si no o les retornaven o se'ls descomptava dels diners que se'ls devia", ha desenvolupat.

Qüestionat pels futbolistes que diuen no haver rebut aquestes quantitats, l'actual vicepresident del club aragonés ha afirmat que li "consta" que "sí van rebre eixes primes". Així mateix, davant la reiteració en les preguntes referent a açò, ha dit que no pot "donar més explicació sobre per què les van rebre uns jugadors i uns altres no".

A preguntes del fiscal, ha reconegut que el fet que aquests pagaments es realitzaren en efectiu li pareix "estrany", però a continuació ha justificat: "Directius d'altres clubs m'han dit que no és alié pagar primes per partits en un sobre, la qual cosa no és il·legal. Se'm diu que és una cosa habitual. També ho he vist en altres empreses com a gratificacions. Sempre agrada més rebre-ho en un sobre en efectiu que amb una transferència". "És perfectament lícit i normal traure eixes quantitats en efectiu", ha insistit.

En aquest judici se senten en la banqueta 42 acusats, entre els quals es troba el propi club aragonés, el seu expropietari Agapito Iglesias, a més de multitud de futbolistes -gran part d'ells ja retirats- de tots dos equips.

En aquesta macrocausa, segons la interlocutòria de l'Audiència de València en la qual es va reobrir un procés tancat en el seu moment i es va ordenar anar a judici, existeixen indicis que nou jugadors, el tècnic i el director esportiu del Reial Saragossa van percebre els dies previs a la trobada, diners que haurien acabat en mans dels jugadors processats del Levante. El Saragossa necessitava guanyar aquell partit per a garantir-se la permanència en la Primera Divisió de LaLiga i amb açò va propiciar el descens del Deportivo de La Corunya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento