Turistes vénen a gravar gamberrades a Barcelona

Afirmen que la capital catalana és menys «seriosa» que Madrid i que aquí ho poden fer. Creixen les queixes a les places i parcs amb l’arribada de l’estiu
Turistes estrangers estan posant de moda venir a Barcelona a fer gamberrades i gravar-les en vídeo. La Guàrdia Urbana va ensopegar dijous passat al vespre amb un cas al Raval, on un parell de joves francesos, allotjats en una pensió, estaven llançant globus d’aigua i escopinades als vianants. Mentre un d’ells mullava les víctimes d’aquesta bretolada, l’altre ho gravava tot amb una càmera de vídeo digital domèstica.
 
La Guàrdia Urbana, a requeriment dels veïns, va entrar a la pensió i va enxampar els dos turistes. Interrogats pels agents, es van justificar argumentant que a Madrid són «més seriosos» i que ja se sabia que a Barcelona eren més permissius «per poder divertir-te». Els urbans van imposar una multa de 60 euros a cadascun.  
 
També amb els d’aquí
 
Però els problemes de convivència no tan sols es produeixen amb els turistes. Les altes temperatures i el tancament dels instituts fan que s’utilitzin més els espais públics i passin més hores en els diferents parcs i places,  provocant un augment de les queixes per molèsties als veïns que hi ha als entorns.
 
Un veí de Nou Barris, Juan Antonio Heras, ha denunciat a 20 minutos que cada cap de setmana, «hi ha un grup de joves gamberros» que es posen entre el passeig Verdum i el carrer de Valldemossa a fer el botellón.
 
Segons aquest veí, quan acaben, queda tot «ple de vòmits, gots i ampolles trencades». Heras, que va lamentar que són molts els veïns que no poden dormir fins que aquests nois decideixen marxar, va criticar que la Policia Nacional els diu que no és competència seva, i que aquesta és la mateixa resposta que els donen els Mossos d’Esquadra. Des de la Guàrdia Urbana, van dir-li «que no tenien prou gent».
 
On hi ha gamberros?
 
Digue’ns on tens problemes de gamberrisme. Escriu-nos a:
noesven@20minutos.es, per fax al 934 706 257 o per correu a plaça Universitat, 3, 7è pis, 08007, Barcelona
Mostrar comentarios

Códigos Descuento