Comunitat Valenciana

Compromís acusa el Govern de mantindre la seua "opacitat" sobre el futur del Castor i d'ocultar informació

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Imatge d'arxiu del projecte Castor
Imatge d'arxiu del projecte Castor
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge d'arxiu del projecte Castor

El senador valencià Carles Mulet ha acusat el Govern de mantindre la seua "opacitat" sobre el futur del projecte Castor, el magatzem subterrani de gas davant de les costes de Vinaròs (Castelló), així com d'"ocultar informació".

Mulet s'ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després que el Govern haja posat a la disposició de Compromís un enllaç amb una nota de premsa "com a resposta" a la sol·licitud de la coalició en la qual reclamava l'informe encarregat a l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) sobre el projecte.

En concret, la coalició buscava conéixer "en quin lloc de l'informe es basaven les afirmacions sostingudes pels últims responsables del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital i Transició Ecològica que no figuren en la versió feta pública, segons les quals, 'no existeix certesa absoluta que no tornen a produir-se moviments sísmics en la zona si la instal·lació iniciara la seua operació', que 'la sismicitat era imprevisible' fins que no es va injectar gas o que un desmantellament 'podria desestabilitzar' l'equilibri en la falla i cavitats".

"O les afirmacions del secretari d'Estat d'Energia, Daniel Navia (PP), no figuraven en l'informe o se segueix ocultant als ciutadans informació rellevant del projecte i el seu futur, que no consta en l'informe parcial que es va fer públic, alguna cosa que manté l'actual executiu socialista en funcions", ha retret Mulet.

Per al senador valencià, és "insultant" que "després de sis anys de l'intent d'engegada d'un fiasco de projecte, perillós com el Castor, prosseguisca l'opacitat, la desinformació i les excuses emparades en un suposat perill que no entenem, doncs sense tocar el gas del subsòl el magatzem pot segellar-se definitivament i començar el desmantellament tant de la indústria en terra com offshore".

SEGELLAT DE POUS

El senador ha advertit que la vida útil del segellat dels pous "arriba a la seua fi" i que cal "renovar-los". "És un moment idoni per a deixar-se d'excuses i escometre amb seguretat i garanties el desmantellament d'aquestes instal·lacions, la qual cosa aportarà la tranquil·litat que les comarques properes a la desembocadura de l'Ebre caminen buscant", ha agregat.

La coalició ha reiterat les peticions de documentació realitzades en les dos últimes legislatures i que han sigut "ignorades" pels governs de PP i PSOE.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento