Comunitat Valenciana

Les 145 tones de tomaques per a la Tomatina viatgen de La Llosa a Bunyol

  • Unes 300 persones conformen el dispositiu de seguretat per a garantir el bon funcionament de l’activitat.
Los tomates de La Llosa viajan a la Tomatina de Buñol
Los tomates de La Llosa viajan a la Tomatina de Buñol
AYUNTAMIENTO DE LA LLOSA
Los tomates de La Llosa viajan a la Tomatina de Buñol

El municipi castellonenc de La Llosa ha enviat aquest dimarts els 145.000 quilos de tomaques a Bunyol perquè siguen llançats per veïns i visitants en la 74 edició de la Tomatina i tinyen de roig el municipi durant la celebració aquest dimecres d'una de les festes estiuenques més multitudinàries.

Per a la present edició, s'ha programat un dispositiu de seguretat que comptarà amb mes de 200 efectiusentre Guàrdia Civil, trànsit, policia autonòmica, GRS, unitat canina i unitat de muntanya; als quals s'afigen els efectius de la Policia Local, el centenar de membres de Protecció Civil i 60 persones pertanyents a la seguretat privada.

Tot això suma unes 300 persones que, a més, rebran el suport d'un lloc de comandament creat ex profeso i un helicòpter que sobrevolarà el perímetre per a obtindre imatges en viu i donar resposta a qualsevol eventualitat.

Així ho va informar la regidora de Govern i Interior, Recursos Humans i Turisme de Bunyol, María Vallés, en roda de premsa, on va explicar que enguany han aglutinat totes les àrees que afecten La Tomatina sota una sola regidoria "amb l'objectiu de ser més efectiva" i establir "un major control en totes les parcel·les" d'una de les festes estiuenques "més multitudinàries".

Dos punts violeta

La Tomatina de Bunyol -"que va ser un dels primers esdeveniments d'Espanya a prendre consciència de la necessitat d'establir mecanismes per a evitar situacions de violència de gènere", subratllen els seus responsables- repeteix l'experiència amb la posada en marxa de dos punts violetes, concretament en la plaça 5 de març i al carrer Sant Lluís.

A això se sumen dues persones que discorreran davant de cada camió, degudament identificades, que estaran al servei de qualsevol persona que es trobe en una situació de violència de gènere o presumpta agressió sexual.

Així mateix, enguany l'organització compta amb un nodrit grup de voluntaris i personal qualificat procedent del centre comarcal 24 hores que també vetlarà per la seguretat dels participants en aquest sentit.

Per part seua, l'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, va destacar la "gran implicació" dels "centenars de bunyolencs" que cada any participen en La Tomatina com a voluntaris i "sense els quals no seria possible dur a terme una festa que ha sobrepassat amb escreix els seus orígens i que s'ha convertit en un referent d'harmonia, de respecte i bona gestió".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento