Paterna ultima els preparatius per a la Cordà d'aquest diumenge
Paterna ultima els preparatius per a la Cordà d'aquest diumenge AYUNTAMIENTO PATERNA - Archivo

La localitat valenciana de Paterna està ultimant els preparatius per a la celebració aquest diumenge de la seua gran Cordà, un espectacle pirotècnic "únic en el món", reconegut com a Festa d'Interés Turístic Nacional, que comptarà amb 353 tiradors i tiradores que llançaran al voltant de 70.000 coets.

Durant vint minuts, un total de 353 tiradors i tiradores repartits en 57 llocs llançaran al voltant de 70.000 coets, convertint el carrer Major de la localitat en "un autèntic espectacle de foc i pólvora", ha assenyalat el consistori.

Una de les xifres més destacables d'enguany és la participació de tiradores en la Cordà, que en aquesta edició s'ha incrementat en un 30%.

D'altra banda, amb l'objectiu de garantir la seguretat durant l'esdeveniment, es desplegarà un dispositiu especial format per 60 membres entre Policia Local, Protecció Civil, bombers i personal sanitari, que enguany s'ha incrementat en un 30%, i comptarà amb dos coordinadors sanitaris, sis metges i onze infermers, una UVI mòbil i un hospital de campanya.

A més, per primera vegada es dotarà al personal de seguretat d'intercomunicadors al carrer Major, permetent una comunicació directa entre la zona de foc i el lloc de control i "facilitant una resposta coordinada", en cas que es produïra alguna incidència durant la celebració de la tirada.

Aquests dispositius se sumen a les mesures adoptades en els últims anys per l'Ajuntament amb l'objectiu de reforçar la seguretat durant la Cordà i que inclouen la utilització de braçalets lluminosos amb un xip que recull informació personal sobre els participants com a noms i cognoms i una foto identificativa.

Consulta aquí más noticias de València.