L'EMT impulsa un pla d'acció per a formar a la plantilla davant els reptes mecànics
L'EMT impulsa un pla d'acció per a formar a la plantilla davant els reptes mecànics AYUNTANTAMIENTO VALÈNCIA - Archivo

L'Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha preparat un pla d'acció per a buscar "l'excel·lència" en l'àrea tècnica i formar a la seua plantilla davant els nous reptes mecànics i tecnològics, per a no externalitzar el manteniment i reparació de vehicles, pràctica que estimen que acabarà en 2023.

Es tracta d'un pla, consensuat i signat amb el Comité d'Empresa, que té com a objectiu formar competencialment a la plantilla i assegurar el creixement de l'àrea tècnica de l'empresa, conscient de la importància de les noves tecnologies en el transport públic, ha assenyalat l'empresa.

D'aquesta manera, aprofitant la licitació de 150 nous autobusos, EMT exigirà a l'empresa adjudicatària un pla de formació sobre aquests nous vehicles, que disposaran de l'última tecnologia.

Amb aquesta formació, l'EMT podrà fer-se càrrec de manera adequada del manteniment dels nous autobusos. L'objectiu d'aquest pla d'acció és donar resposta a una "reivindicació històrica" del col·lectiu referent a les externalitzacions de manteniment i reparació d'autobusos en tallers externs.

Acabar amb les externalitzacions, un compromís

En aquest context, l'empresa calcula que en 2023 estaria en disposició d'acabar amb aquestes pràctiques, "un compromís que s'adquireix per primera vegada en EMT".

El regidor de Mobilitat Sostenible i president d'EMT València, Giuseppe Grezzi, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest acord i ha destacat que és "una nova demostració de l'aposta de l'Ajuntament per l'empresa pública".

"En els últims quatre anys hem anat posant les bases i aquest és un pas més per a aconseguir una cosa que porten molts anys demanant els mecànics i mecàniques, acabar amb les externalitzacions en l'àrea tècnica", ha destacat Grezzi.

En la mateixa línia, ha valorat "la implicació dels sindicats en el foment de la formació perquè els nostres tallers seguisquen a l'avantguarda dins del sector".
A més, en l'acord s'estableix que no solament es mantindrà la plantilla actual, sinó que es crearà una nova bossa d'oficials de tècnica l'any que ve.

Consulta aquí más noticias de València.