Les obres de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch començaran al novembre

  • Combinarà l'atenció quirúrgica ràpida amb espais per a la rehabilitació, la cronicitat o la salut mental.
  • Comptarà amb pressupost de 26 milions d'euros i es construirà en diverses fases, segons han informat.
La ministra de Sanidad, Consumo y Bienestar Social en funciones, María Luisa Carcedo (5i) y el presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (4i), durante la visita al Espacio Sanitario Campanar Ernest Lluch, en Valencia.
La ministra de Sanidad, Consumo y Bienestar Social en funciones, María Luisa Carcedo (5i) y el presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (4i), durante la visita al Espacio Sanitario Campanar Ernest Lluch, en Valencia.
Jorge Gil - Europa Press

Les obres del centre de salut i especialitats d'alta resolució del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch s'iniciaran al novembre per a recuperar "la presència de la sanitat" en aquesta zona de València i atendre "a quasi 300.000 persones", en un espai que servirà per a "mirar a la sanitat del futur".

Així ho ha anunciat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de visitar les instal·lacions del futur complex sanitari al costat de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

"En aquests moments es comença a desenvolupar un projecte de reconstrucció del que va ser l'escenari d'una part fonamental de la nostra sanitat", ha remarcat Puig, qui ha qualificat a més aquesta iniciativa de "tremendament ambiciosa" per al sistema de salut públic valencià.

“Recuperar la presència de la sanitat en aquest barri”

En la mateixa línia, el 'president' ha destacat que era "important recuperar aquesta presència de la sanitat en aquest barri, que en algun moment es va sentir afectat per la falta de planificació". "A poc a poc, serà una realitat aquest espai, amb una nova mirada sobre la sanitat, tenint en compte la salut mental, que per a nosaltres és bàsica", ha subratllat.

Per part seua, la ministra de Sanitat en funcions ha assegurat que el projecte del Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch està dissenyat "pensant en el futur i en les necessitats de la població", i ha destacat que combina l'atenció quirúrgica ràpida amb espais per a la rehabilitació, la cronicitat o la salut mental, a la qual ha qualificat com "la gran oblidada".

"La salut mental ha sigut la gran oblidada, en general, en el nostre sistema de salut, la que va rebre menys atenció i en la qual posem el focus. El disseny dels serveis per a aquest espai és un pensant en les necessitats de la població actual i en el que necessitarà en el futur amb l'esperança de vida que tenim. Serà una peça fonamental per a articular nou Sistema Nacional de Salut", ha assegurat Carcedo.

En aquest sentit, el titular del Consell ha incidit en la importància que el nou Espai Sanitari atorgarà a la salut mental perquè el complex comptarà amb diversos centres destinats a aquest efecte, com un centre de trobada de pacients, i ha afirmat per això que la salut mental és "bàsica" per a la Generalitat.

El centre de salut i d'especialitats d'alta resolució, amb pressupost de 26 milions d'euros, comptarà amb servei d'urgències durant les 24 hores i serveis d'odontologia preventiva, rehabilitació o salut sexual i reproductiva, a més d'una àrea amb 55 consultes externes i 21 d'especialitats, quatre quiròfans i una àrea tècnica.

Urgències i detecció de càncer de mama

El projecte del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch es desenvolupa en diverses fases i inclourà, a més d'un centre de salut i d'especialitats d'alta resolució, un edifici destinat a urgències i un altre per al servei d'emergències sanitàries, Samu i la unitat de detecció precoç del càncer de mama.

De forma paral·lela, també es desenvoluparan els centres de rehabilitació integral, de trobada de pacients de salut mental, d'estudis de salut i gènere o quatre hospitals de dia de referència per a l'atenció de trastorns mentals.

Aquest projecte consisteix en la gradual substitució de les instal·lacions que conformaven l'antic hospital La Fe per noves edificacions que presenten un servei assistencial i sociosanitari, tant als barris de Campanar, Tendetes i El Calvari com a tota l'àrea metropolitana de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento