Comunitat Valenciana

El litoral valencià espera una ocupació del 82% a l'agost

  • En l’interior la previsió és que s’aplegue al 70%, segons Turisme de la Comunitat Valenciana.
  • L’objectiu és aconseguir la creació de nova oferta turística tot l'any, més enllà del sol i platja.
Paseo de una playa valenciana
Paseo de una playa valenciana
GVATURISME
Paseo de una playa valenciana

La Comunitat Valenciana registrarà una ocupació del 82% en el litoral durant aquest mes d'agost, mentre que els establiments de l'interior fregaran el 70%, unes xifres que "demostren la solidesa del sector i la seua competitivitat", segons l'enquesta d'ocupació d'allotjaments turístics realitzada per Turisme CV.

Per zones, Benidorm (Alacant) espera una ocupació hotelera mitjana del 90%, deu punts per damunt de la resta de la costa alacantina, que omplirà en general huit de cada deu habitacions. El litoral de València superarà el 73% d'ocupació, i el de Castelló fregarà el 77%.

L'interior de la Comunitat, per part seua, mantindrà una ocupació mitjana pròxima al 70%, impulsada sobretot pels establiments de la província de València, que han augmentat les reserves en un 1,4% fins a tindre el 82% de places ocupades.

A Castelló superaran previsiblement el 63% d'ocupació, mentre que a l'interior d'Alacant podran arribar al 34% en la zones allunyades de la costa, detalla Turisme Comunitat Valenciana.

Per allotjaments, l'ocupació en 'càmpings' oscil·larà entre el 95% en el cas dels bungalows i el 83% en les parcel·les. Els apartaments turístics en la costa superaran el 84%.

86% d’ocupació al juliol

Respecte al passat mes de juliol, l'enquesta de Turisme CV estima per al conjunt d'hotels del litoral valencià una ocupació mitjana del 86%, amb una lleugera pujada del 0,4% en comparació al mateix mes de 2018, i del 66% a l'interior.

En general, la previsió en el litoral és similar a la de l'any passat, però les reserves d'última hora poden variar a l'alça les xifres perquè "els turistes retarden la seua decisió de viatjar cada vegada més", com ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Les previsions demostren "la potència del sector turístic valencià i la consolidació del creixement aconseguit gràcies a l'esforç, la innovació i la competitivitat d'empreses i treballadors".

En aquest context, el repte per a Turisme CV "no és tant aconseguir altes xifres d'ocupació durant juliol i agost, sinó la desestacionalització, la creació de nova oferta turística tot l'any, més enllà del sol i platja, i la millora de la rendibilitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento