Comunitat Valenciana

L’IVC presenta en la Filmoteca d'Estiu el documental 'El silencio de los otros'

  • La pel·lícula segueix a les víctimes i els supervivents del règim franquista mentre organitzen la 'querella argentina'.
  • El cicle s’ofereix des d'aquest divendres 2 d'agost i durant tot el mes als jardins del Palau de la Música.
Documental El silencio de los otros
Documental El silencio de los otros
GVA - Archivo
Documental El silencio de los otros

La Filmoteca d'Estiu projecta el dilluns 5 d'agost, a les 22.30 hores, als jardins del Palau de la Música, el documental espanyol premiat amb el Goya 2018 'El silencio de los otros', d'Almudena Carracedo i Robert Bahar. La pel·lícula podrà veure's també el dimarts 6 d'agost.

'El silencio de los otros' revela la "lluita silenciada de les víctimes del llarg règim del general Franco que continuen buscant justícia fins als nostres dies". Filmada al llarg de sis anys, la pel·lícula segueix a les víctimes i els supervivents del règim franquista a mesura que organitzen la denominada 'querella argentina' i confronten un 'pacte de l'oblit' sobre els crims que van patir, ha informat la Generalitat Valenciana.

Des de la seua estrena, ha rebut més de 30 premis i nominacions en certàmens de cinema nacionals i internacionals, entre els quals destaquen el Premi del Públic, en la secció Panorama; el Premi Cinema per la Pau, en la Berlinale; els premis Goya, Forqué i Platino al millor documental, i el Gran Premi del Jurat en el Sheffield Doc/Fest. També va ser preseleccionada per als Óscar i nominada als European Film Awards.

Filmoteca 2019

La celebració de la Filmoteca d'Estiu, que arranca aquest divendres 2 d'agost, és possible gràcies a l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai per a les projeccions, i a la col·laboració de Cervesa Túria.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d'agost amb la celebració de la Filmoteca d'Estiu i les seues projeccions a l'aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d'Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l'any a la Sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu es duen a terme de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i de 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento