Comunitat Valenciana

El disseny de València, a examen

  • Finalista per a ser Capital Mundial del Disseny 2022, la ciutat ha rebut la visita dels organitzadors del certamen.
Finalista per a ser Capital Mundial del Disseny 2022, la ciutat ha rebut la visita dels organitzadors del certamen.
Finalista per a ser Capital Mundial del Disseny 2022, la ciutat ha rebut la visita dels organitzadors del certamen.
Ajuntament de València
Finalista per a ser Capital Mundial del Disseny 2022, la ciutat ha rebut la visita dels organitzadors del certamen.

Queden poc més de dos mesos per a saber si València finalment es corona com la Capital Mundial del Disseny 2022. El veredicte es donarà a conéixer el pròxim dia 11 d'octubre i la capital valenciana es bat amb Bangalore (l'Índia), sent així l'única ciutat europea en aquest procés final de selecció. Per això, durant aquest temps, els exàmens i les visites a totes dues ciutats estan sent constants per part dels organitzadors, que necessiten saber quina ofereix millors propostes de disseny i mobiliari.

Tant és així que, des d'aquest dilluns i fins aquest dimecres, els representants de la Comissió Tècnica de la World Design Organization (WDO) i del Comité Organitzador de la Candidatura de València Capital Mundial del Disseny 2022, estan visitant la ciutat per a recaptar dades del projecte. “València ha destacat durant molt de temps per ser una ciutat amb una gran voluntat de disseny en nombrosos nivells i àmbits”, va recalcar l'alcalde de València, Joan Ribó, durant la seua rebuda.

“En l'entrevista amb la comissió, hem exposat la història de la ciutat i la Comunitat Valenciana vinculada al disseny, recordant importants figures valencianes com el muralista Josep Renau o el dissenyador Javier Mariscal, així com el treball que ha realitzat l'Ajuntament durant els últims quatre anys”, va explicar Ribó, qui va fer lliurament de la memòria de la candidatura de València.

“Hem guanyat una sèrie de premis i estem treballant a unificar el disseny i crear un gabinet que també ajude al fet que tota la ciutat avance en aquesta direcció”, va afegir. L'alcalde també va subratllar “la satisfacció de l'Ajuntament” i va garantir que “es continuarà treballant en aquesta direcció”. “Podem ser optimistes que València puga ser seu mundial del disseny; aquesta iniciativa és un avanç en el camp de l'economia del coneixement”, va dir abans de definir el disseny com a “element clau”.

“Estan encantats amb la ciutat”

Per part seua, el director estratègic de la Candidatura de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, va manifestar que des de “la WDO estan encantats amb la ciutat, ja que han manifestat la seua satisfacció amb el treball de la candidatura com també amb la vivència en aquest temps que es troben a València”.

“També s'han interessat molt pels projectes socials i de sostenibilitat de l'actual equip de govern, ja que tota la candidatura està basada en com el disseny pot fer una ciutat millor”, va recalcar Calvo, qui va apuntar que “tenim un història, un passat i un present, però sobretot una prospecció al futur, des del punt de vista del disseny, increïble”.

Aquest dimarts està previst que els representants de la WDO es reunisquen amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i tinguen la segona reunió de treball amb el Comité Organitzador de la candidatura valenciana. També visitaran exposicions i museus de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento