Comunitat Valenciana

El Palau de la Música programa tres concerts a la platja de les Arenes

  • El cicle ‘Música a la Mar’ se celebrarà els dies 5, 7 i 8 de setembre.
  • Actuaran la Sedajazz Big Band, l’Orquestra de València i la Banda Simfònica del Marítim. 
Concierto en la playa
Concierto en la playa
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Concierto en la playa

El Palau de la Música de València oferirà a principis de setembre tres concerts a la platja de les Arenes d'accés lliure, el 5, 7 i 8 de setembre, en el cicle 'Música a la Mar', amb jazz i música simfònica i de banda.

L'experiència es repeteix aquest estiu després de l’"èxit" que va protagonitzar l'any passat l'Orquestra de València (OV) en la mateixa platja, davant més de 2.000 persones, detalla el coliseu.

Ara el ventall s'amplia a tres concerts que prometen ser "espectaculars" i que representen a tres mons molt presents en la programació del Palau de la Música: el jazz, la música simfònica i la música de banda.

'Música a la Mar' arrancarà el dijous 5 de setembre, protagonitzat per la Sedajazz Big Band i el seu espectacle 'Latin Jazz Party'. Músics consagrats com Perico Sambeat, Jesús Santandreu, David Pastor, Ángel Blanco Latino i molts més interpretaran un repertori de latinjazz, salsa, brasil, funk i música de Tito Puente, Poncho Sanchez, Dizzie Gillespie, Celia Cruz i Djavan, entre d’altres.

El públic podrà gaudir de temes com a 'Llard', 'Tin Tin deo', 'Paren Pam Pam', 'Dos gardenias', 'Semila negra', 'Nosotros', 'La Batanga', 'Chano Pozo', 'Agua de beber' i 'Mais que nada', entre altres.

Es tracta d'un concert que torna a acostar la música simfònica a la ciutadania, dins de la presentació del Festival de Jazz per barris i pobles de València, a més de la platja, "un lloc molt especial i espectacular", com ha ressaltat el director del Palau, Vicent Ros.

De peces "molt racials" a bandes sonores

El dissabte 7 de setembre, serà el torn de l’Orquestra de València, dirigida pel seu titular, Ramón Tebar, amb un programa rítmic i colorista, format per peces molt conegudes pel públic com el cèlebre 'Bolero' de Maurice Ravel i uns altres "molt racials" com el 'Capricho español' de Nikolái Rimski-Kórsakov, la rapsòdia per a orquestra 'España' d'Emmanuel Chabrier, la 'Suite española' d'Isaac Albèniz i les danses de 'La vida breve' de Manuel de Falla.

Com a colofó, l'últim concert serà el diumenge 8, quan la Banda Simfònica del Marítim -una selecció de totes les societats musicals dels poblats marítims- interpretarà un programa basat en famoses bandes sonores de cinema: '2001: Una odissea de l'espai', amb l'inici d’'Així va parlar Zaratustra' de Richard Strauss, o 'Ballant amb llops' i 'Memòries d'Àfrica', les dues de John Barry.

Altres cançons mítiques que 'saltaran' de la gran pantalla a la platja seran 'Robin Hood' de Michael Kamen, 'El Rey León' de EltonJohn/Hans Zimmer, 'Piratas del Caribe' de Klaus Badel, 'La Máscara del Zorro' de James Horner, 'Aladdin' d'Alan Menken, 'Star Wars' de John Williams, 'El Señor de los Anillos’ d'Howard Shore i 'Els increïbles' de Michael Giacchino.

Com l'any passat, els recitals tindran lloc sobre un escenari de 300 metres quadrats amb una cúpula transparent, dues torres laterals de so i dues prolongacions de pantalles led de 4 per 2,6 metres. Inclourà un retard de so perquè la gent que estiga a més de 40 metres puga escoltar la música amb total qualitat.

L'organització té previst incloure una zona de músics entre bastidors i mil cadires per al públic sobre l'arena. Aquest dispositiu es completarà amb sistemes sanitaris i una ambulància per a atendre incidents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento