Comunitat Valenciana

El Consell demana una reunió amb el Govern central per a "aclarir dubtes" en l'ampliació nord del port de València

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)
Imatge del Port de València des de l'aire
Imatge del Port de València des de l'aire
VALENCIAPORT
Imatge del Port de València des de l'aire

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha sol·licitat una reunió amb el Ministeri de Transició Ecològica per a "aclarir possibles dubtes" en l'ampliació nord del port de València i l'informe d'impacte mediambiental de 2007 en el qual es recolza.

En ser un projecte que afecta diversos departaments, el departament autonòmic que dirigeix Mireia Mollà es coordinarà en tot el procés amb la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori dins de l'"estabilitat" que permet la comissió bilateral amb el Govern, com ha explicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple d'aquest divendres.

L'ampliació nord "no s'ha tractat formalment en la reunió setmanal del Govern valencià, encara que Oltra ha destacat que ha tractat la qüestió amb el titular d'Obres Públiques, Arcadi España, i que aquest li ha traslladat que "s'està treballant en el model sostenible dins de la línia 'botànica'" del Botànic II.

Sota aquest prisma, la Conselleria de Transició Ecològica ha realitzat un estudi per a "defendre l'impacte mediambiental i la seguretat jurídica" en el projecte pel qual aposta l'Autoritat Portuària de València (APV), amb la sostenibilitat i la lluita contra l'emergència climàtica com "dos dels principals eixos d'actuació" del Consell.

En matèria d'impacte ambiental, Oltra ha garantit que "la conselleria competent està defenent l'interés general i la seguretat jurídica i la legalitat". Per tant, "si hi ha una ampliació prevista, allò que genera dubtes, es demana al Ministeri que aclarisca si eixe informe ambiental de 2007 és suficient o l'ampliació que s'està plantejant excediria eixe informe". "Acabem d'enviar-ho. Donem-los temps", ha subratllat.

En tot cas, ha posat l'accent en la necessitat d'"aclarir eixos possibles dubtes" mitjançant una reunió amb el Govern en funcions, que correspondria a Mollà com a consellera de Transició Ecològica amb la ministra del ram, Teresa Ribera, una cosa que creu que permet la "comissió bilateral estable" que mantenen en l'actualitat les dos administracions.

"HI HA MÉS VARIABLES"

Dins del port de València, Oltra ha defès que "no hi ha un sol projecte, hi ha més posicionaments i variables, i ara s'està veient qual es fa". "En el Botànic II, la sostenibilitat és una qüestió troncal. Cal trobar l'equilibri entre conjugar els interessos de futur, econòmics però també mediambientals, amb la línia costanera de València, una font de turisme i ingressos, a més d'un patrimoni de tots els valencians", ha reivindicat.

I ha advertit que, en aquest context, "s'ha de tindre molt clar quan s'aborde que açò marcarà el futur de València durant dècades, per la qual cosa ha d'estar molt equilibrat i enfocat en el futur dels nostres fills en sostenibilitat ambiental, amb tot l'ampli que abasta la qüestió marina, el litoral, l'atmosfera...". En definitiva, "que el projecte d'ampliació del port tinga en compte tota la sostenibilitat en sentit ampli a més de l'ocupació del territori".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento