Comunitat Valenciana

Puig exposa al rei Felip VI el “bon moment” de la Comunitat Valenciana

  • El cap del Consell li va transmetre la lleialtat institucional a la Corona.
Felipe VI recibe en el Palacio de la Zarzuela al presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
Felipe VI recibe en el Palacio de la Zarzuela al presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.
J. J. Guillén / EFE
Felipe VI recibe en el Palacio de la Zarzuela al presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Felip VI va rebre aquest dimecres en el Palau de la Sarsuela al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui li va traslladar la seua lleialtat a la Corona i el “bon moment” que assegura que viu la seua autonomia. L'audiència del rei a Puig forma part de la ronda de reunions que està mantenint amb els presidents elegits després de les últimes eleccions autonòmiques.

El cap de l'Estat va saludar al president valencià en el Saló d'Audiències de Sarsuela, on van intercanviar diversos comentaris entre somriures mentre posaven per als informadors gràfics abans de passar al despatx del rei per a mantindre la reunió.  En ella li va transmetre la lleialtat institucional a la Corona per part de la seua comunitat, una lleialtat que –va dir– està cimentada en la visió d'una Espanya profundament democràtica i respectuosa amb els fets diferencials.

Puig també tenia la intenció d'exposar-li al cap de l'Estat que la Comunitat Valenciana viu en l'actualitat “un bon moment” i que vol participar més en el projecte d'una Espanya diversa i plural.

En la reunió, Puig va exposar al monarca la “urgent necessitat” que té la Comunitat que s'escometa la reforma del model de finançament autonòmic per a “protegir l'estat de benestar i garantir la igualtat entre els espanyols”.

El màxim responsable del Consell va agrair a més la “voluntat permanent de cooperació, de col·laboració i de presència en la Comunitat Valenciana” mostrada pel rei, així com la seua implicació en els grans projectes que s'impulsen des d'ella. “La Comunitat Valenciana necessita més visibilitat i el rei ens ajuda” en aquest objectiu, va afirmar després de la trobada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento