Comunitat Valenciana

L'EMT de València avança un any l'arribada de 150 nous autobusos

  • L'edat mitjana de la flota baixarà de 13 anys en 2015 a 7,5 en 2021, segons l'empresa pública municipal.
  • El consell aprova aquest divendres la compra unificada dels vehicles amb una extensió de garantia de 7 anys.
Uno de los nuevos autobuses híbridos articulados adquiridos recientemente por la EMT de València.
Uno de los nuevos autobuses híbridos articulados adquiridos recientemente por la EMT de València.
20MINUTOS.ES
Uno de los nuevos autobuses híbridos articulados adquiridos recientemente por la EMT de València.

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València continua ampliant i renovant la seua envellida flota, una de les assignatures pendents de la companyia pública d'autobusos. El consell d'administració té previst aprovar aquest divendres la compra de 150 autobusos que començaran a arribar entre 2020 i 2021, un any abans del previst inicialment.

Segons han informat fonts de l'EMT, amb aquesta adquisició, al juliol de 2021 la flota d'autobusos tindrà una edat mitjana de 7,5 anys, enfront dels més de 13 anys que tenia en 2015, després d'anys sense comprar cap unitat. Els 35 primers autobusos arribaran en el primer semestre de l'any que ve i la resta setmanalment fins a mitjan 2021.

El concurs públic eixirà per un preu estimat de 65 milions d'euros, i en el plec s'introdueix com a novetat una garantia de manteniment per part de l'adjudicatària de set anys. Amb això, l'EMT s'estalviarà problemes d'avaries i, a més, el personal mecànic podrà conéixer millor els nous vehicles.

En l'actualitat, l'EMT té una "excessiva diversificació de models d'autobusos, la qual cosa dificulta la gestió diària i el seu manteniment", apunten des de la direcció. La unificació de models permet optimitzar costos i recursos, per la qual cosa s'ha optat per una adjudicació única.

La compra és possible gràcies a l'acord amb el Banc Europeu d'Inversions, que finança el 50% de la inversió a un interés de pràcticament el 0% i una amortització de 15 anys. L'Ajuntament ha pogut accedir a aquestes condicions després d'eixir del Pla d'Ajust, i per la salut financera de l'EMT (una reducció del deute del 28% i, per primera vegada en anys, un patrimoni net positiu). Amb aquests vehicles, des de 2015 s'han posat en funcionament 126 autobusos, 124 més que en el mandat 2011-2015.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat l'aposta pel transport menys contaminant i els esforços que s'han fet en aquests últims anys. "Veníem d'un passat on no es compraven autobusos i teníem una flota envellida amb moltes avaries i molt contaminant; i amb la compra d'aquests 150 nous autobusos tindrem una flota renovada i es reduirà l'emissió de gasos contaminants en un 30%", ha explicat.

Altres assumptes abordats pel consell

L'ordre del dia del consell d'administració es completa amb la designació dels nous consellers i conselleres i l'aprovació del nou organigrama, en el qual s'introdueix una nova àrea de mobilitat per a gestionar noves activitats de l'empresa, com l'aparcament Centre Històric-Mercat Central. A més, es crea la figura del director adjunt.

També es preveu adjudicar l'acord marc per al subministrament de carburant amb quatre empreses i un parell de modificacions menors sobre els subministraments de recanvis dels nous autobusos articulats i dels fossats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento