Comunitat Valenciana

El Tancat de la Pipa romandrà en sec tot l'estiu per a eradicar un possible brot de botulisme aviari

  • Podria estar produït per una toxina que genera el bacteri Clostridium botulinum i no es transmet a les persones.
El Tancat de la Pipa
El Tancat de la Pipa
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA - Archivo
El Tancat de la Pipa

El Tancat de la Pipa romandrà en sec tot l'estiu per a assegurar l'eradicació del possible brot de botulisme detectat en aquest enclavament natural de l'Albufera de València, i es mantindrà "constant" la vigilància sobre l'aparició d'aus afectades, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

L'entitat detalla que el passat 17 de juliol, en el marc de les tasques habituals de seguiment d'aus al Tancat de la Pipa, es van detectar diversos exemplars amb símptomes d'intoxicació i cadàvers. Entre les possibles causes es va tindre en compte la possibilitat d'un brot de botulisme aviari produït per una toxina que genera el bacteri Clostridium botulinum i que no es transmet a les persones.

Les aus mortes i malaltes es van portar a analitzar al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler de la Generalitat Valenciana. Tot i que encara no es tenen els resultats, "tot apunta que siga motivat pel bacteri".

Per precaució i per a evitar la propagació del possible brot a altres zones del parc Natural de l'Albufera, els tècnics d'Acció Ecologista Agró i SEO/BirdLife al costat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Conselleria de Medi Ambient van optar per aplicar, des de divendres passat, 19 de juliol, el protocol d'actuació per a aquest tipus de casos, que consisteix a assecar l'aiguamoll i retirar tots els cadàvers i aus intoxicades d'aquest espai d'alt valor ecològic.

L'operatiu es mantindrà actiu diàriament fins a l'assecat complet de la reserva i la retirada de totes les aus mortes o afectades. Des de dimecres s'han retirat unes 200 aus mortes o malaltes i s'està treballant en el buidatge d'aigua de l'espai "el més ràpid possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento