València inicia reformes i millores en 12 col·legis en el marc del Pla Edificant
València inicia reformes i millores en 12 col·legis en el marc del Pla Edificant GVA - Archivo

El tancament dels col·legis durant l'estiu servirà perquè l'Ajuntament de València escometa treballs d'ampliació i millora en cinc centres públics de la ciutat. Més endavant, a partir de setembre, les obres seguiran en altres set, la qual cosa elevarà a un total de 12 col·legis de sengles districtes les actuacions de les fases 2 i 3 del Pla Edificant, el pressupost del qual ascendeix fins als 1,2 milions d'euros.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat aquest dimarts que aquest mateix mes de juliol comencen les obres en el col·legi d'Educació Infantil i Primària Ausiàs March, i a principis d'agost ho faran en en quatre centres de la ciutat: Lluís Sant Àngel, Castellar-Oliveral, Pare Català i el Grau.

Notario ha visitat un d'aquests col·legis, el Pare Català de Benimaclet, on s'ha reunit amb la junta directiva del centre i amb membres de l'AMPA per a explicar-los en què consistiran les obres i quan començaran (en aquest cas, el 5 d'agost). "Aprofitem els mesos d'estiu per a fer obres de rehabilitació i millora en els centres educatius públics de la ciutat, per a evitar molèsties a l'alumnat i poder tindre'l tot llest per a l'inici del curs al setembre", ha afirmat.

CEIP Ausiàs March

En aquest col·legi del districte de Poblats Marítims s'escometran diferents treballs que inclouen la reparació de l'escala d'evacuació exterior, ancoratge de persianes exteriors; reparació de les esquerdes i escantells de les façanes laterals; reparació de la part superior del tancament exterior i de les filtracions en la coberta. Igualment, l'actuació contempla la reparació de les deficiències a l'ascensor, en la instal·lació elèctrica i la nova instal·lació de gas natural. El pressupost de la intervenció en aquest centre és similar a la dels altres 11 i ascendeix a 106.445 euros.

CEIP Lluís de Sant Àngel

En el districte de Pobles del Sud, el Pla Edificant inclou l'actuació en el CEIP Lluís de Santàngel (El Saler) per a resoldre l'evacuació de les aigües pluvials col·locant canalons i connectant-los a la xarxa de sanejament. A més, se substituiran els jocs infantils exteriors, a més deprocedir a l'ancoratge i reparació de la tanca que delimita la parcel·la escolar amb la de l’IES adjacent. També s'escometran reparacions a l'ascensor i en la instal·lació elèctrica de baixa tensió; retirada del depòsit de gas propà en desús i substitució del depòsit d'aigua calenta sanitària.

CEIP Castellar-Oliveral

En aquest centre, també de Pobles del Sud, l'actuació inclou la reparació de la pista esportiva exterior; millores en el gimnàs, substitució d'algunes plaques del fals sostre; intervenció en la cambra de calderes del gimnàs, renovació de l'espai dels banys d'infantil, incorporació d'un bany adaptat i protecció de l'escala de l'edifici de primària.

CEIP Pare Català

Aquest col·legi de de Benimaclet millorarà l'eficiència energètica de les instal·lacions substituint les lluminàries originals per LED, i els fanals situats en els espais exteriors del centre; es dotarà en el centre d'una nova instal·lació de telecomunicacions i milloraran els espais exteriors.

CEIP El Grau

Aquest centre educatiu de Camins al Grau repararà els tancaments del col·legi substituint el mur d'accés. A més, s'estabilitzarà el mur perimetral, es reformaran els banys d'infantil en la planta baixa i els banys de primària i professorat. També es milloraran els espais exteriors del centre amb la reparació del paviment de la pista esportiva i dues noves fonts.

La regidora Notario va explicar que per al nou Govern municipal sorgit del pacte del Rialto "l'educació pública és un element clau" i per això, "després de molts anys d'abandonament dels centres públics de la nostra ciutat per part dels governs de dreta, ara comencem un període d'obres de rehabilitació i millora per a oferir als nostres fills i filles les millors instal·lacions possibles per a la seua educació".

Col·laboració entre Consell i municipis

El Pla Edificant preveu la construcció de 200 col·legis i instituts i la reforma d'altres 500 centres amb uns 700 milions d'euros d'inversió fins a 2022. El Consell assumeix els costos i els ajuntaments la tramitació.

Consulta aquí más noticias de València.