Comunitat Valenciana

Autoritats valencianes es concentren contra la violència masclista

  • S'han guardat tres minuts de silenci davant del Palau de la Generalitat en repulsa per l'assassinat de Rita a Calp.
Minut de silenci davant el Palau de la Generalitat per un cas d'assassinat per violència masclista
Minut de silenci davant el Palau de la Generalitat per un cas d'assassinat per violència masclista
EUROPA PRESS
Minut de silenci davant el Palau de la Generalitat per un cas d'assassinat per violència masclista

Representants del Consell, els partits polítics i la Diputació de València ha participat aquest dimarts en un acte de rebuig a l'assassinat de la dona apunyalada el dilluns a Calp per la seua parella. Així, s'han guardat tres minuts de silenci davant del Palau de la Generalitat per a "mostrar que la societat valenciana està unida enfront dels agressors que es creuen amb el dret d'arrabassar la vida de les dones".

Així s'ha expressat la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en un discurs pronunciat després de l'homenatge a la sisena víctima de la violència masclista a la Comunitat Valenciana en el que va de 2019. A més de la vicepresidenta, han estat presents del president de la Generalitat, Ximo Puig; el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau; o la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo; entre uns altres.

Els assistents a l'acte han mostrat així la seua repulsa a l'assassinat de la dona de 57 anys assasinada a Calp en rebre una punyalada per part de la seua parella, un home de 61 anys.

"Rita tenia 57 anys, vivia a Calp i tenia la vida per davant. Uns projectes que la violència masclista li ha arrabassat. Estem ací per a mostrar que la societat valenciana està unida, amb eixe Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, on estan totes les institucions per a mostrar que aquesta societat està unida al costat de les víctimes, els seus familiars, amics i la gent que volia Rita, en aquest cas", ha expressat Oltra.

La vicepresidenta ha recalcat que estan "enfront dels agressors i assassins, que es creuen amb el dret d'arrabassar la vida de les dones, simplement, perquè no accepten les relacions igualitàries, la llibertat i la seguretat de les dones". I ha conclòs la seua locució amb el desig de "no haver de tornar a concentrar-se mai més".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento