Comunitat Valenciana

Carlos Reyero Hermosilla dirigirà el Museu de Belles arts de València

  • El catedràtic Carlos Reyero Hermosilla és el nou director del Museu de Belles arts de València i el seu nom ha sigut el triat després del procés de concurs que s'ha desenvolupat per a seleccionar al responsable de la institució cultural.
Museu Sant Pío
Museu Sant Pío
ATENEO - Archivo
Museu Sant Pío

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, presentarà aquest dimarts, 23 de juliol, en roda de premsa al qui és el candidat a la Direcció del Museu de Belles arts de València proposat per la comissió d'experts creada seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana. Reyero exposarà la seua trajectòria i el projecte que ha fet per a dirigir la pinacoteca.

Nascut a Santander al 1957, Carlos Reyero Hermosilla és catedràtic d'Història de l'Art i sotsdirector del Departament d'Història i Teoria de l'Art a la Universitat Autònoma de Madrid.

De 2010 a 2015 va ser catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. És especialista en arts visuals (segles XVIII-principis XX) i autor de quasi tres-cents treballs d'investigació publicats en revistes, llibres, actes de congressos i catàlegs.

COMISSARI I ASSESSOR CIENTÍFIC

Així mateix, ha sigut comissari i assessor científic de diferents exposicions i ha impartit nombrosos cursos especialitzats i conferències en institucions educatives, centres culturals i museus. També és integrant de la Reial Acadèmia Catalana de Belles arts de Sant Jordi de Barcelona (2011) i de l'Acadèmia de la Història de Madrid (2012).

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport va convocar al juny el concurs per a cobrir pel sistema de lliure designació la plaça de la direcció del Museu de Belles arts de València.

D'aquesta forma, complia "el compromís adquirit pel Consell d'ocupar les direccions de les institucions culturals mitjançant un concurs i seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana", destacava aleshores l'administració.

Abans, al maig, va cessar com a director del Belles arts de València José Ignacio Casar Pinazo, qui havia sigut prèviament substituït en les seues funcions per motius de salut per Margarita Vila. El cessament es va produir després de rebre l'alta médica amb la finalitat de poder traure la plaça a concurs, tal com estava previst d'acord al Codi de Bones Pràctiques Culturals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento