Comunitat Valenciana

Maria Josep Amigó, Rafa García i Carlos Fernández Bielsa, vicepresidents de la Diputació

  • L'administració provincial comptarà amb un equip de govern format per 18 diputats distribuïts en set àrees.
Diputats que formen el govern de la Diputació de València en la legislatura 2019-2023.
Diputats que formen el govern de la Diputació de València en la legislatura 2019-2023.
EUROPA PRESS
Diputats que formen el govern de la Diputació de València en la legislatura 2019-2023.

Maria Josep Amigó (Compromís) repetirà com a vicepresidenta de la Diputació de València, un rang que també ostentaran els alcaldes socialistes de Burjassot (Rafa García) i Mislata (Carlos Fernández Bielsa), que seran vicepresident segon i tercer de la corporació que dirigeix l'alcalde de Faura, Toni Gaspar.

Així queda el nou organigrama de la corporació provincial, que han presentat aquest dijous els 18 diputats que formen part de l'equip de govern, que en aquesta legislatura està compost pel PSPV-PSOE (13) i Compromís (5). Segons ha destacat el president, abans de presentar-lo als mitjans, els diputats l'han presentat als treballadors de la Diputació, als qui han agraït el seu treball en la institució: "Nosaltres som els interins, ells es quedaran", ha manifestat.

La corporació comptarà amb set àrees de govern, de les quals cinc les controlaran els socialistes, i dos, Compromís. Així mateix, la presidència tindrà atribuïdes les competències d'Igualtat, Transparència, Relacions institucionals, Normalització lingüística, Comunicació i protocol, Plaça de bous i Secretaria general i servici jurídic general. Totes elles les portarà Toni Gaspar, excepte Igualtat, que recaurà en la socialista Eli García i Normalització Lingüística, que dirigirà Dolors Gimeno, de Compromís.

Pel que fa a les àrees, la vicepresidència primera (Maria Josep Amigó) tindrà atribuïdes les competències de Medi Ambient i Sostenibilitat; la vicepresidència segona (Rafa García) dirigirà l'àrea d'Infraestructures i la vicepresidència tercera (Carlos Fernández Bielsa), l'àrea de Cooperació municipal, coordinació institucional i cohesió territorial.

L'àrea de Benestar social i Qualitat democràtica recaurà en la socialista Pilar Sarrión; al capdavant de l'àrea de Cultura continuarà el diputat de Compromís Xavier Rius; l'àrea d'Hisenda i innovació la dirigirà Vicent Mascarell (PSPV) i l'àrea d'Administració general, la també socialista Pilar Molina. Aquesta última serà l'única àrea en la qual no hi haurà "mestissatge": totes les competències recauran en diputats socialistes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento