Coco, un dels ximpanzés de Bioparc en perill d'extinció, celebra el seu primer aniversari
Coco, un dels ximpanzés de Bioparc en perill d'extinció, celebra el seu primer aniversari BIOPARC

Davant el públic, el xicotet ha gaudit amb la seua família de deliciosos menjars i regals sorpresa. La festa s'ha celebrat en la setmana del Dia Mundial del Ximpanzé, el passat 14 de juliol, en honor a Jane Goodall, amb la qual col·labora la Fundació Bioparc.

El naixement de Coco va ser una "gran notícia" per al programa internacional de conservació en el qual participa el parc, doncs va suposar un pas més per a garantir la viabilitat i diversitat genètica dels ximpanzés.

Aquest ximpanzé compon el 'grup valencià' juntament amb sa mare, Noelia, un mascle, Moreno, i cinc femelles, detalla el zoològic valencià en un comunicat.

Poc abans de les onze del matí, turistes de diverses nacionalitats i valencians s'han congregat en l'àrea de ximpanzés per a assistir a aquesta "atípica" celebració, ja que els cuidadors han decorat el recinte com si es tractara d'una autèntica festa d'aniversari.

Garlandes, caixes de regals, sorpreses i 'llepolies' han sorprès els ximpanzés en diversos punts, amb l'"enorme, cridaner i deliciós" pastís com a protagonista. Tota una festa pensada i preparada per a estimular el nadó i la seua família, que amb els seus crits han mostrat el seu interés i s'han adonat que era un dia especial, mentre els assistents han corejat el 'feliç aniversari'.

En definitiva, es tracta d'una iniciativa que aprofundeix en les cures per a garantir el "màxim benestar animal". També suposa una crida d'atenció per a les persones sobre la necessitat de protegir a aquests grans simis, que comparteixen l'ADN amb els éssers humans en un 97% del nostre ADN.

Consulta aquí más noticias de València.