Comunitat Valenciana

Puig anuncia una estratègia específica d'intel·ligència artificial i demana el suport de la UE

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimecres que el Consell impulsarà una estratègia específica sobre la intel·ligència artificial, un àmbit que "ha de comptar amb el suport de la Unió Europea", dins del pacte valencià amb la innovació juntament amb altres aspectes relacionats amb la digitalització. "La Comunitat Valenciana vol estar present en aquesta revolució digital", ha destacat.
Jornada en el CSIC
Jornada en el CSIC
GVA
Jornada en el CSIC

Així ho ha afirmat en la inauguració del cicle de converses 'Un món de fusió digital', organitzat pel Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) en la seua Casa de la Ciència de València per a abordar desafiaments que planteja aquest nou escenari digital, la seua evolució i les seues connexions emocionals. L'obertura ha comptat amb Adela Cortina, catedràtica de Filosofia, i el tancament amb l'escriptor Fernando Delgado.

En la seua intervenció, Puig ha defès la necessitat d'una estratègia concreta sobre intel·ligència artificial i ha lamentat que "Europa està prou absent" en el nou escenari que obri. En "un futur que ja és present", també ha cridat a estendre les infraestructures digitals a tota la població, "sobretot el 5G".

Serà una implantació facilitada per un "entorn apropiat", com el Districte Digital a Alacant, la Marina de València i la demanda que les institucions plantegen a través de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) sobre la compra pública innovadora, amb el suport d'universitats i centres tecnològics.

Puig ha destacat així l'avanç que suposa l'accessibilitat a la informació tant per a estudiants i professionals com per a pimes, polígons industrials i empreses vinculades al turisme i el sector digital. I ha posat en valor l'esforç del Consell per acostar la revolució digital a tots valencians la creació d'una Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital o el pacte per la innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento