El Saló del Còmic de València se celebrarà del 28 de febrer a l'1 de març
El Saló del Còmic de València se celebrarà del 28 de febrer a l'1 de març SALÓN DEL CÓMIC DE VALÈNCIA

Fira València acollirà del 28 de febrer a l'1 de març del 2020 "el gran esdeveniment dedicat al còmic de la ciutat" que per a aquesta pròxima edició passarà a anomenar-se 'Saló del Còmic de València' i estarà organitzat "al cent per cent" per la institució firal.

Així ho ha anunciat l'entitat en un comunicat en el qual també ha subratllat que la cita "seguirà el model iniciat en edicions anteriors" amb la denominació Héroes Comic Con València amb la finalitat de seguir oferint als visitants "una experiència única".

Fonts de Fira València han explicat a Europa Press que, després de la venda de la marca Comic Con de l'empresa que coorganitzava el saló valencià, la institució ha decidit aprofitar l'aprenentatge d'aquests dos anys i "assumir completament les regnes" de l'esdeveniment.

Les mateixes fonts han asseverat que l'oferta serà "de continuïtat" amb activitats similars i estrela convidada que s'anunciarà pròximament, ja que es tracta d'una cita cultural que desperta un "gran interés" en la ciutat. De fet, l'anterior edició va congregar prop de 24.000 persones.

D'aquesta manera, exposicions, tallers, zona infantil, estands de venda de còmics, marxandatge, firmes d'autors o la possibilitat de poder conéixer de primera mà a grans noms de l'univers de les sèries televisives configuraran el programa d'activitats que comença ja a prendre forma.

Els impulsors del saló han avançat a més que Salva Espín, dibuixant espanyol autor de Marvel Còmics des de 2012, realitzarà el cartell oficial. L'autor, que va estudiar i es va llicenciar a València, ja ha dit que l'obra reflectirà el seu "univers, però parlant de València".

Espín és un dels dibuixants oficials de 'Deadpool'. Recentment, ha protagonitzat una història viral en xarxes socials de gran abast, en realitzar un còmic d'eixe personatge ambientat en el programa de televisió 'La Resistència', presentat per l'humorista David Broncano. La resposta dels usuaris no es va fer esperar i en 24 hores el còmic es va esgotar i en 48 hores aconseguia preus astronòmics en aplicacions de subhastes.

Col·laboració amb la càtedra de la UV

Entre les primeres novetats del saló, destaca la firma d'un acord de col·laboració entre l'organització i la Càtedra del Còmic de la Universitat de València, pel qual les dues parts asseguren la col·laboració entre si per a la celebració i organització de diferents accions.

En aquest sentit, cal destacar que la Càtedra, al capdavant de la qual està el crític i divulgador Álvaro Pons, ha començat a col·laborar amb el Saló en tasques d'assessorament i suport.

Així mateix, existeix "la voluntat d'establir aliances i col·laboracions entre ambdues entitats per a convidar autors, ja siga durant la celebració del saló, abans o després". "Es tracta, doncs, d'una aliança estratègica a llarg termini que pretén transcendir l'àmbit de l'esdeveniment en si", conclouen.

Consulta aquí más noticias de València.