Comunitat Valenciana

Puig saluda l'elecció de Von der Leyen com a una "nova esperança" per a Europa "més enllà del seu origen ideològic"

  • El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha saludat l'elecció de la conservadora alemanya Ursula von der Leyen per a presidir la Comissió Europea, "més enllà del seu origen ideològic". "Almenys hi ha una nova esperança per a Europa, i esperem tindre la interlocució adequada per als interessos generals i valencians", ha asseverat.
El Parlament Europeu tria Ursula Von Der Leyen Presidenta De La Comissió
El Parlament Europeu tria Ursula Von Der Leyen Presidenta De La Comissió
PARLAMENTO EUROPEO
El Parlament Europeu tria Ursula Von Der Leyen Presidenta De La Comissió

Després que Von der Leyen aconseguira el suport d'una majoria absoluta en l'Europarlament, Puig ha valorat positivament que "es desbloquejara la situació a Europa", ja que ha advertit del perill que no hi haguera una presidenta per a la continuïtat del projecte europeu".

També ha celebrat que siga la primera dona a dirigir la institució en les seues sis dècades d'història. "Més enllà del seu origen ideològic, em va agradar el discurs que va fer: profundament europeista, progressista, feminista i avançat", ha manifestat als periodistes després d'inaugurar una jornada a la Casa de la Ciència del CSIC.

Puig ha instat a "recuperar el paper d'Europa perquè, efectivament, és l'illa de la Il·lustració al món per als drets humans, el progrés inclusiu, la igualtat i la llibertat". En definitiva, "és fonamental que Europa continue forta", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento