CIEs No exigeix una investigació "independent" per la mort de l'intern de Sapadors
CIEs No exigeix una investigació "independent" per la mort de l'intern de Sapadors CIE NO

La Policia Nacional investiga les causes de la defunció d'aquest immigrant intern en Sapadors, després que una comissió judicial ordenara l'alçament del cadàver i determinara el suïcidi com a causa, a l'espera de l'autòpsia, segons van informar la passada jornada fonts de la Prefectura Superior.

A més d'exigir una investigació "independent", CIEs NO convoca la ciutadania a concentrar-se aquest dimarts a la vesprada, a les 19 hores en la porta del complex de Sapadors, i insta la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València a "posar en pràctica el seu pronunciament pel tancament dels CIE, ja que van firmar sengles propostes per a instar el Govern a la seua clausura la passada legislatura".

D'aquesta forma, la plataforma fa una "especial crida" a l'assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig; la vicepresidenta, Mónica Oltra; l'alcalde de València, Joan Ribó, i a altres representants institucionals, polítics, sindicals, organitzacions i moviments socials.

CIEs NO denuncia en un comunicat aquesta mort com a "resultat del racisme institucional i conseqüència directa d'una política migratòria basada en la criminalització, el tancament i la deportació de les persones migrants".

NOU MORTS

Des que es va obrir el primer CIE i van començar a practicar-se deportacions en 1987, l'organització lamenta que "almenys nou persones han mort en condicions de tancament i trasllat forçós: nou vides la custòdia i responsabilitat sobre les quals requeia sobre l'Estat". "La mort en el CIE no és una excepció, sinó una macabra normalitat", emfatitza la plataforma.

Per tot açò, l'organització reclama tant la investigació "objectiva" sobre l'última defunció com la compareixença del delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, per a informar sobre aquest tema. També exigeix la identificació de l'intern, mesures de reparació per a la seua família i torna a urgir el tancament "immediat" del CIE de Sapadors i de tots els de Espanya.

Consulta aquí más noticias de València.