Comunitat Valenciana

Detingut a Elx per cremar la casa del propietari del terreny que havia ocupat

  • Agents de la Guàrdia Civil ha detingut a Elx un home espanyol de 40 anys acusat de cremar la casa del propietari del terreny que havia ocupat, al que ja hi havia amenaçat amb calar foc a la vivenda amb ell i la seua família dins si li tiraven, segons ha informat la Comandància d'Alacant.
Detingut un okupa per cremar la casa del propietari del terreny en el qual vivia
Detingut un okupa per cremar la casa del propietari del terreny en el qual vivia
GUARDIA CIVIL
Detingut un okupa per cremar la casa del propietari del terreny en el qual vivia

Per aquests fets, se li imputa un delicte de danys, per incendis en les tres vivendes que es van veure afectades, un delicte d'amenaces i un delicte d'usurpació de vivenda. Es calcula que el valor dels danys oscil·la entre els 400.000 i els 500.000 euros.

A principis del mes de juny, en la pedania il·licitana de la Marina, es va produir un incendi, que va afectar tres cases prefabricades, de les quals dos van quedar totalment calcinades i la tercera va patir greus danys.

A causa de l'estat de sinistre total en el qual van quedar dos de les vivendes, es va necessitar el suport dels Especialistes en Incendis del Laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil de València, per a realitzar una anàlisi més exhaustiva i obtindre proves de com es va iniciar aquest incendi.

Les primeres hipòtesis van apuntar al fet que havia sigut provocat i les investigacions es van centrar aleshores en persones properes a les víctimes, com podien ser familiars o veïns, als quals van anar interrogant i prenent declaració.

Un dels veïns va alçar les sospites dels agents ja que vivia allí de forma il·legal, sense consentiment dels propietaris i que, a més, els va amenaçar diverses vegades amb cremar-los la casa amb ells dins si intentaven tirar-li.

L'informe dels especialistes va confirmar la hipòtesi que el foc havia sigut provocat, iniciant-se primer en una de les vivendes i propagant-se després a les altres dos per radiació.

Una vegada analitzada tota la informació, la Guàrdia Civil va poder concloure que el presumpte autor dels fets era l'home espanyol de 40 anys que residia de forma il·legal en la parcel·la del costat. A ell se li va detindre com el presumpte autor d'un delicte de danys, un delicte d'amenaces i un delicte d'usurpació de vivenda. La valoració dels danys, encara per determinar, oscil·la entre els 400.000 i els 500.000 euros.

El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs a l'espera de juí, després de prestar declaració, amb l'obligació de presentar-se en els jutjats quan siga requerit, segons les mateixes fonts.

L'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Santa Pola ha sigut l'encarregat de dur a terme la investigació, amb el suport dels Especialistes d'Incendis del Laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil de la Zona de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento