Comunitat Valenciana

Unides Podem creu que Vox vol estar en la Mesa de Les Corts per a seguir "vulnerant drets" d'alguns col·lectius

  • La secretària primera de la Mesa de Les Corts i diputada d'Unides Podem, Cristina Cabedo, ha criticat la proposta de reforma del reglament que planteja Vox per a poder entrar a formar part d'aquest òrgan, ja que al seu juí aquesta formació vol eixe lloc per a "poder continuar vulnerant els drets de les dones, del col·lectiu LGTBI i dels immigrants".

En la seua reunió d'aquest dimarts la Mesa ha tramitat la iniciativa que Vox va registrar la passada setmana perquè tots els grups parlamentaris estiguen representats en aquest òrgan. Cabedo ha retret a aquest grup "la incoherència que suposa reclamar la seua inclusió en l'òrgan de govern de la Cambra a la Comunitat

Valenciana mentre a Andalusia han exclòs en el seu pacte amb Ciutadans i el PP a Adelante Andalucía".

I tot açò, ha agregat, "a pesar que el reglament de les corts andaluses especifica que tots els partits, federacions i coalicions que, havent concorregut a les anteriors eleccions hagueren obtingut en les mateixes representació suficient per a constituir grup parlamentari, tindran dret a estar presents en la Mesa".

Així, Cabedo s'ha mostrat convençuda que Vox vol tindre representació en la Mesa "per a poder continuar registrant propostes que molt probablement puguen ser constitutives de delictes d'odi i que Les Corts, que és un òrgan democràtic, les tramite".

Considera, de fet, que Vox ha registrat la petició que es reforme el reglament "com a conseqüència que la Presidència, amb el suport explícit de la majoria de la Mesa, ha remès a Fiscalia la seua petició sobre antecedents penals dels col·lectius LGTBI".

"En comptes de replantejar-se estar presentant peticions que possiblement siguen constitutives de delictes d'odi, s'ha marcat com a objectiu poder entrar en la Mesa de Les Corts per a influir en els seus socis, PP i Ciutadans, i que a través d'ells es puguen tramitar peticions que possiblement siguen delictes d'odi", ha assenyalat.

Així mateix, Cabedo ha criticat que la setmana passada en Twitter el

diputat i president de Vox a la Comunitat Valenciana, José María Llanos, haja declarat "la seua voluntat d'eliminar el criteri de paritat introduït l'anterior legislatura i que per primera vegada en la història ha aconseguit que la Mesa del parlament valencià, institució que representa al conjunt del poble valencià, reflectisca la igualtat entre homes i dones en la seua representació".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento