En la seua reunió d'aquest dimarts la Mesa ha tramitat la iniciativa que Vox va registrar la passada setmana perquè tots els grups parlamentaris estiguen representats en aquest òrgan. Cabedo ha retret a aquest grup "la incoherència que suposa reclamar la seua inclusió en l'òrgan de govern de la Cambra a la Comunitat

Valenciana mentre a Andalusia han exclòs en el seu pacte amb Ciutadans i el PP a Adelante Andalucía".

I tot açò, ha agregat, "a pesar que el reglament de les corts andaluses especifica que tots els partits, federacions i coalicions que, havent concorregut a les anteriors eleccions hagueren obtingut en les mateixes representació suficient per a constituir grup parlamentari, tindran dret a estar presents en la Mesa".

Així, Cabedo s'ha mostrat convençuda que Vox vol tindre representació en la Mesa "per a poder continuar registrant propostes que molt probablement puguen ser constitutives de delictes d'odi i que Les Corts, que és un òrgan democràtic, les tramite".

Considera, de fet, que Vox ha registrat la petició que es reforme el reglament "com a conseqüència que la Presidència, amb el suport explícit de la majoria de la Mesa, ha remès a Fiscalia la seua petició sobre antecedents penals dels col·lectius LGTBI".

"En comptes de replantejar-se estar presentant peticions que possiblement siguen constitutives de delictes d'odi, s'ha marcat com a objectiu poder entrar en la Mesa de Les Corts per a influir en els seus socis, PP i Ciutadans, i que a través d'ells es puguen tramitar peticions que possiblement siguen delictes d'odi", ha assenyalat.

Així mateix, Cabedo ha criticat que la setmana passada en Twitter el

diputat i president de Vox a la Comunitat Valenciana, José María Llanos, haja declarat "la seua voluntat d'eliminar el criteri de paritat introduït l'anterior legislatura i que per primera vegada en la història ha aconseguit que la Mesa del parlament valencià, institució que representa al conjunt del poble valencià, reflectisca la igualtat entre homes i dones en la seua representació".

Consulta aquí más noticias de València.