Comunitat Valenciana

Un total de 84 persones segueixen desallotjades i 40 cases romanen controlades per l'incendi de Beneixama

  • Un total de 84 persones romanen desallotjades de les seues vivendes per l'incendi que afecta el terme municipal de Beneixama (Alacant) des d'ahir dilluns a primera hora de la vesprada i unes 40 cases estan controlades pels equips d'extinció, encara que cap s'ha vist afectada per les flames.
Imatge de la columna de fum de l'incendi de Beneixama vista des de Banyeres de Mariola ahir dilluns.
Imatge de la columna de fum de l'incendi de Beneixama vista des de Banyeres de Mariola ahir dilluns.
TWITTER AYTO BANYERES
Imatge de la columna de fum de l'incendi de Beneixama vista des de Banyeres de Mariola ahir dilluns.

Fonts de la Comandància provincial d'Alacant han indicat, aquest dimarts a Europa Press, que, a més, roman tallada al trànsit rodat la CV657 en el quilòmetre 14,900.

Quant als danys provocats per l'incendi, la Guàrdia Civil ha assenyalat que les flames han afectat, de moment, cultius d'olivera, bresques d'abelles i una torre de guaita.

VISITA DE XIMO PUIG

Per la seua banda, des del compte de Twitter del 112 GVA han indicat que a les 10.00 hores s'ha celebrat en el Lloc de Comandament Avançat (PMA) una reunió de coordinació de les tasques d'extinció i ha apuntat que l'evolució de les flames és favorable.

Des de Presidència de la Generalitat Valenciana s'ha informat, per la seua banda, que el president, Ximo Puig, visitarà aquest matí de dimarts el PMA per a conéixer l'evolució de l'incendi.

Pel que fa a la previsió meteorològica en la zona, la brisa de l'est i sud-est bufarà aquest dimarts a Beneixama. Es tracta d'un vent més fresc i humit que els vents terrals que van bufar ahir, segons la predicció de l'Aemet.

La humitat relativa durant gran part de la matinada ha estat entre el 80 i el 90%. Des de les 6.50 hores s'han anat incorporant fins a nou mitjans aeris a les tasques d'extinció de l'incendi forestal, que està arrasant al voltant de 830 hectàrees.

Durant la nit les tasques d'extinció han evolucionat amb normalitat amb els mitjans terrestres: 11 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, 12 autobombes, 11 vehicles de Bombers de la Diputació d'Alacant, 56 vehicles de la UME, set brigades de Divalterra, i tres capatassos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento