Comunitat Valenciana

L'incendi de Beneixama obliga a activar la UME i a demanar mitjans de Guadalajara, Zaragoza i Conca

  • L'incendi declarat passades les 14.00 hores d'aquest dilluns en el terme municipal de Beneixama (Alacant) ha obligat a activar a la Unitat Militar d'Emergències i a sol·licitar la mobilització de mitjans de Guadalajara, Saragossa i Conca.
Incendi a Beneixama
Incendi a Beneixama
GVA 112
Incendi a Beneixama

De fet, segons informa la UME, ja han eixit poc abans de les 18.00 hores de la base de Bétera (València) efectius de primera i segona intervenció per a sumar-se a les tasques d'extinció.

Segons ha informat el 112 GVA en el seu compte de Twitter, en concret s'ha demanat la mobilització del Kamov de Guadalajara, la Brigada de Reforç d'Incendis Forestals de Saragossa i una altra del Ministeri amb base a Conca.

Enaire, el gestor de la navegació aèria a Espanya, ha assenyalat en el seu compte de Twitter que la columna de fum que genera l'incendi de Beneixama arriba fins als 15.000 peus i alguns avions es desvien per a evitar-la, encara que no està tenint repercussió en les operacions.

Segons la Direcció general de Protecció Civil i Emergències, a sol·licitud tant de la Generalitat com de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, s'ha procedit a tramitar l'activació de la UME. De fet, segons fonts d'eixa última administració, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, s'ha desplaçat el Lloc de Comandament Avançat.

A conseqüència de l'incendi han hagut de ser desallotjades deu persones de vivendes disseminades de la zona. El Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF).

Aquesta situació s'acorda quan l'incendi, en la seua evolució, pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, i exigeixen l'adopció de mesures de protecció i socors. Pot ser necessària la incorporació de mitjans extraordinaris a l'administració central.

En aquests moments treballen en la zona 13 mitjans aeris de la Generalitat i del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. A més, des de terra treballen 10 dotacions del Consorci provincial, 27 unitats de bombers forestals de la Generalitat de València i Alacant i cinc agents mediambientales. Així mateix, s'han mobilitzat quatre brigades forestals de la Diputació i un coordinador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento