Comunitat Valenciana

Juan Carlos Fulgencio mostra la seua "repulsa" pel crim masclista d'Elx

  • Reclama un canvi del "paradigma educacional" per a "trencar els estereotips de control de l'home sobre la dona".
Concentració davant Delegació del Govern per l'assassinat d'una dona a Elx per la seua parella
Concentració davant Delegació del Govern per l'assassinat d'una dona a Elx per la seua parella
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Concentració davant Delegació del Govern per l'assassinat d'una dona a Elx per la seua parella

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha mostrat aquest dilluns la seua repulsa per l'assassinat d'una dona a les mans de la seua parella a Elx (Alacant), als deu dies d'haver-li plantejat la demanda de divorci, i ha fet una crida a canviar el "paradigma educacional" perquè "'vaig fer el que havia de fer'", que va ser l'expressió usada pel presumpte autor del crim, "no és una frase admissible" ni tampoc les conseqüències de la seua acció per a la víctima, els fills i l'entorn.

Fulgencio s'ha manifestat en aquests termes després de la concentració silenciosa celebrada a València a les portes de la seu de la Delegació del Govern, per aquesta víctima de violència de gènere, la cinquena del que va d'any a la Comunitat Valenciana, la tercera en la província d'Alacant (les altres dos han sigut a Castelló i València). Des de l'any 2003, les dones assassinades a la Comunitat ascendeixen a 129.

El delegat del Govern ha reclamat un canvi del "paradigma educacional" per a "trencar amb els estereotips de control de l'home sobre la dona". A aquest acte han assistit, entre d'altres, el subdelegat del Govern a València, José Roberto González; el cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita i el tinent coronel de la Comandància de València, José Celdrán.

Fulgencio ha apuntat en declaracions als mitjans que resulta "molt difícil" expressar "els sentiments i la sensació d'impotència" que produeixen aquestes "reiterades situacions" contra les quals s'intenta lluitar "amb afany" i ha instat a "revisar el que està ocorrent".

El delegat, que ha traslladat el condol del Govern, "que és el de tota la societat", a la família i fills de la víctima, ha assenyalat que es tracta d'un cas incomprensible" i ha insistit en la "impotència" que causa la manifestació del detingut que, amb posterioritat, va llançar la frase de "he fet el que havia de fer".

"Si seguim tenint homes que entenen que aquesta és la solució a les situacions de ruptura de parella, hi ha un greu problema educacional contra el qual hem de combatre amb totes les armes", ha dit, al mateix temps que ha instat a canviar "el paradigma educacional" perquè els homes "han d'entendre que el seu paper en la relació de parella és exactament igual que el de la dona, i 'vaig fer el que havia de fer' no és una frase admissible, ni les conseqüències del resultat d'eixe convenciment personal que porta a destrossar la vida de la teua exparella, fills, la teua mateixa i l'entorn de la víctima".

En aquesta línia, ha fet una crida a la societat per a lluitar "contra la creença cultural" que tenen alguns homes que "és una situació personal que els afecta el més profund del seu ser, el seu ego, no sé exactament a què" i ha advocat per "invertir molt en educació, trencar estereotips i comportaments publicitaris que no ajuden a modificar actituds i ser molt vigilants en el que els joves entenen que és violència sobre la dona".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento