Comunitat Valenciana

Felip VI insta a apostar per generar i retindre talent en ciència i tecnologia

  • El monarca reivindica el rol de les universitats i dels Premis Jaume I en el desenvolupament d'aquesta matèria.
  • El Congrés Internacional de Matemàtica Industrial Aplicada acull en València a més de 4.000 persones.
El Rei Felip VI inaugura el Congrés Internacional de Matemàtica Industrial Aplicada en Vallència
El Rei Felip VI inaugura el Congrés Internacional de Matemàtica Industrial Aplicada en Vallència
TWITTER CASA REAL
El Rei Felip VI inaugura el Congrés Internacional de Matemàtica Industrial Aplicada en Vallència

El rei Felip VI ha instat tots aquells agents implicats en el camp científic i tecnològic espanyol, tant públics com privats, a "perseverar, estendre el braç i aprofitar qualsevol manera possible per a ser més efectius i eficients en la generació, atracció i retenció del talent científic i canalitzar els recursos adequats perquè desenvolupen el seu treball satisfactòriament", en definitiva, per a fer d'ell "un verdader objectiu estratègic" per a Espanya.

Així s'ha pronunciat durant la inauguració del Congrés Internacional de Matemàtica Industrial Aplicada que se celebra fins al divendres a València i en el qual participen més de 4.000 persones de tot el món, a la qual han assistit també el ministre de Ciència, Innovació i Universitat en funcions, Pedro Duque; el president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb altres membres del Consell i l'alcalde de València, Joan Ribó.

En el seu discurs, que ha pronunciat quasi íntegrament en anglés, Felip VI ha començat ressaltant davant els presents l'"hospitalitat" de València i la seua aposta pel progrés, al mateix temps que ha reconegut la Universitat de València com a "jugador clau" en eixe compromís per la ciència i la tecnologia.

Segons ha dit, "sense el rol jugat per les universitats, sense la seua capacitat per a generar coneixement i transferir-ho a la societat, el progrés científic i tecnològic simplement no seria possible".

També ha destacat el paper dels Premis Rei Jaume I, una cita "imprescindible per a la ciència espanyola" i ha posat en valor el treball d'investigació que s'està desenvolupant a Espanya, el reconeixement internacional dels seus investigadors i el seu nivell de publicació.

"Les matemàtiques espanyoles gaudeixen de bona salut", ha assegurat, per a indicar que són un dels majors actius amb els quals compta en el camp de la ciència i innovació, ja que serveix cada dia més com a vector per al desenvolupament en matèries com la sanitat, l'energia, la biodiversitat o la sostenibilitat mediambiental.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento