Comunitat Valenciana

Agricultura decideix la reobertura de la platja de la Pobla de Farnals

  • La Generalitat estudia la creació d'un pla en col·laboració amb els ajuntaments per a localitzar "punts negres".
  • Oltra assegura que està "pràcticament descartat" que les depuradores siguen l'origen dels abocaments.
Platja de la Pobla de Farnals
Platja de la Pobla de Farnals
GOOGLE MAPS
Platja de la Pobla de Farnals

La platja de la Pobla de Farnals (València) queda aquest divendres reoberta al bany després que les anàlisis sobre l'aigua s'hagen situat en valors normals, segons han confirmat fonts de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

D'aquesta forma, totes les platges de la Comunitat Valenciana es troben de nou aptes per al bany, depsués que aquest passat dijous també quedaren obertes les de Massalfassar i el Puig que, igual que la de la Pobla, havien superat els nivells permesos de bacteris en aigua.

En el cas de la Pobla de Farnals, s'ha mantingut tancada al bany a l'espera dels resultats de les anàlisis dels enterococs, que han tardat 48 hores. La prohibició al bany en aquest cas es va realitzar el passat dimecres.

La Generalitat Valenciana està estudiant iniciar, amb la col·laboració d'ajuntaments, un pla per a localitzar "punts negres" i dur a terme la instal·lació de xarxes de clavegueram i connexions a xarxes de depuració que eviten que es repetisquen episodis de tancaments de platges a causa de la presència del bacteri Escherichia coli per damunt dels nivells permesos, que es venen succeint des del passat mes de juny, amb un primer incident a Alboraia.

Oltra llança un missatge de tranquil·litat

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat aquest divendres que està "pràcticament descartat" que les depuradores siguen l'origen dels abocaments que han obligat a tancar aquestes platges de la província de València, encara que "en aquests moments, totes" estan ja reobertes.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, en la qual ha volgut posar en valor que "la Comunitat Valenciana està al capdavant a Europa quant a depuració d'aigües i aigua tractada". Al seu torn, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha assegurat que "quan una platja està oberta és perquè és segura", ja que s'ha deixat passar el "temps prudencial" perquè el bacteri E.coli desaparega de les seues aigües.

En aquest sentit, ha explicat que les concentracions d'E.coli trobades en les platges valencianes "són baixes" però "quan es troben s'actua". En tot cas, aquest bacteri "dura entre dos i quatre hores en l'aigua de mar i desapareix perquè la salinitat també fa el seu paper", ha apuntat. Quan una platja es reobri la gent pot banyar-se "sense cap problema" perquè ja s'ha deixat passar el temps necessari per a eliminar el rastre del bacteri i és "segur", ha insistit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento