Comunitat Valenciana

Puig sobre les seues accions en un grup empresarial: "Hi ha interés mediàtic i polític per desgastar el president"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest divendres respecte a les crítiques per les accions que té en el periòdic Mediterráneo, que "és una situació en la hi ha interés mediàtic i polític per desgastar el president" però ha defès que en aquest cas "més transparència" que la que ha demostrat "és impossible".
Ximo Puig atén als mig en imatge d'arxiu
Ximo Puig atén als mig en imatge d'arxiu
PSPV-PSOE
Ximo Puig atén als mig en imatge d'arxiu

Puig s'ha manifestat així durant davant els mitjans després de reunir-se amb alcaldes i alcaldesses a Borriana (Castelló) en ser preguntat si va a donar explicacions sobre aquesta qüestió en Les Corts i quan. Tant PP com Cs han demanat a Puig explicacions relatives a l'operació financera de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb el Grup Zeta, accionista majoritari de Mediterráneo.

Preguntat si es planteja desfer-se d'eixes accions, el president de la Generalitat ha respost que no sap on està el problema. "Jo no sóc ric i el meu únic patrimoni és açò que és producte d'una indemnització per acomiadament improcedent", ha ressenyat per a afegir que "sempre, preservant l'interés general, estic disposat a qualsevol decisió, la meua vida no ha estat vinculada precisament a l'interés econòmic".

Sobre les explicacions en Les Corts, ha apuntat que "les explicacions en el Parlament es donen en funció de l'agenda del Parlament", però ha dit que ell ha donat explicacions "des del minut zero" quan li han preguntat i ha detallat "clarísssimament" qual és la seua relació amb una empresa a la qual va accedir "de manera accidental" en ser acomiadat després del colp d'estat de Mediterráneo, periòdic en el qual havia treballat.

"Si mai m'hagueren acomiadat, mai haguera hagut de cobrar eixa indemnització que vaig cobrar perquè va haver-hi en aquell moment una actuació política, de persecució política, i ens van tirar a una sèrie de periodistes que després participàrem en la compra del periòdic quan finalment va ser privatitzat a través d'una societat", ha dit.

"Jo sóc soci d'una societat en funció d'un intent que hi haguera premsa oberta en la província de Castelló, i ha sigut una participació absolutament residual, l'1 per cent, que he mantingut, que he declarat sempre i, per tant, no hi ha cap novetat respecte a aquesta qüestió", ha afegit.

El cap del Consell ha aclarit que no és ni mai va ser soci de Zeta, "que és l'empresa a la qual el PP li va donar un crèdit que, és evident, com s'ha demostrat, que no estava suficientment ben avalat, però va ser una decisió que es va prendre en el passat".

Ara -segons ha dit- "allò que s'ha fet, ha sigut, en un conjunt d'actuació sindicada, prendre les decisions que ja s'han explicat" per l'Institut Valencià de Finances, "que és qui les ha pres, i en les quals jo no tinc res a veure i, a més, no afecta directament la meua participació en Pecsa".

PARTICIPACIÓ "ABSOLUTAMENT LIMITADA"

"És una situació en la hi ha interés mediàtic i polític per desgastar el president però, més enllà d'açò, més transparència és impossible perquè en tot moment tothom sabia que eixes accions existien, que era una participació absolutament limitada i que no he participat en ningun consell d'administració ni en la Junta General", ha apuntat Puig, qui ha afegit que no ha tingut res a veure, "de fet la pròpia línia editorial del periòdic durant molt de temps ho ha demostrat".

Preguntat si es planteja desfer-se de les accions, el president de la Generalitat ha respost que no sap on està el problema. "Jo no sóc ric i el meu únic patrimoni és açò que és producte d'una indemnització per acomiadament improcedent", ha ressenyat.

No obstant açò, ha asseverat que "sempre, preservant l'interés general, estic disposat a qualsevol decisió, la meua vida no ha estat vinculada precisament a l'interés econòmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento