Comunitat Valenciana

Compromís i PSPV tanquen l'acord de govern amb una vicealcaldia per a cadascú i 9 àrees de gestió

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Sandra Gómez i Joan Ribó atenen als mitjans de comunicació
Sandra Gómez i Joan Ribó atenen als mitjans de comunicació
PSPV
Sandra Gómez i Joan Ribó atenen als mitjans de comunicació

Compromís i el PSPV han tancat aquest divendres l'acord per a conformar el govern de l'Ajuntament de València per al mandat 2019-2023, un equip que integraran aquestes dos formacions i que inclourà dos vicealcaldies, una per a cada partit, i nou àrees de gestió, cinc per als valencianistes i quatre per als socialistes. Entre eixes àrees està Protecció Ciutadana, Medi ambient, Economia, Urbanisme, Participació, i Cultura i Educació.

El consens per al nou executiu s'ha aconseguit després que dimecres passat a la vesprada es reprengueren els contactes per a les negociacions entre ambdues parts, que havien quedat paralitzades la passada setmana, i després de les trobades mantingudes aquest dijous, que es van perllongar fins a la matinada d'aquest divendres, i aquesta mateixa jornada.

L'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), i la portaveu socialista en el consistori i secretària general del PSPV en la ciutat, Sandra Gómez, han anunciat l'acord en declaracions als mitjans de comunicació després de les Junta de Govern Local i la Junta de Portaveus celebrades aquest divendres.

"Hem arribat a un acord. Tenim acord de govern progressista per a la ciutat de València. Hem de felicitar-nos per açò. Ha costat un poquet de temps però les coses bones costen", ha afirmat el primer edil, que ha mostrat la seua "profunda satisfacció". "Ens ha costat però ací estem els dos contents de dir que anem a continuar treballant durant quatre anys" més "aquest ajuntament amb un plantejament progressista, avançat i de sostenibilitat" com vol "la majoria de valencians i valencianes", ha agregat Ribó.

Sandra Gómez, per la seua banda, ha assegurat que aquest és "un magnífic dia perquè es confirma que al capdavant de l'Ajuntament de València hi haurà un govern progressista i estable que beneficiarà sempre les prioritats marcades per les dos formacions progressistes" que ho integren. "Treballarem pels nostres barris, per les persones que més necessitat tenen de la política progressista", ha apuntat en aquesta línia.

La portaveu socialista ha valorat l'acord aconseguit i ha asseverat que tant Compromís com el PSPV "sempre" havien manifestat que s'aconseguiria el consens per a reeditar un executiu progressista i de coalició a València. "Finalment, hui ha sigut el dia. Un dia d'alegria i d'esperança per a tots els votants progressistes", ha declarat.

Sandra Gómez, que ostentarà la primera vicealcaldia, ha exposat que es pot dir que es dona "continuïtat" al "projecte iniciat en 2015" i que així aquest "ix enfortit", amb un executiu "madur" que tindrà "els objectius i les prioritats clares" i que es dedicarà tant "a resoldre els reptes marcats fa quatre anys" com els "nous i diferents" que han anat eixint i eixiran.

"Des del Partit Socialista també volem mostrar la nostra absoluta satisfacció per l'acord aconseguit i per poder afirmar que al capdavant de l'Ajuntament hi haurà un govern progressista", ha insistit l'edil.

REPARTIMENT SIMILAR

Joan Ribó ha explicat que l'acord està firmat però encara no desenvolupat i precisat íntegrament sobre el paper, de manera que no es coneix encara el nom dels regidors de Compromís i del PSPV que estaran al capdavant a cada delegació.

"És prompte per a dir-ho encara. Aquestes coses ara les hem de treballar i anem a treballar-les. Estem en un moment en el qual encara no podem concretar açò", ha respost preguntat sobre aquest tema.

No obstant açò, sobre la distribució de competències, ha avançat que s'ha seguit una "línia semblant a la de la Generalitat", perquè cadascuna d'aquestes formacions continue ostentat regidories que gestionava en l'anterior legislatura. "Pot haver-hi algun reajustament menys però en el fonamental hem seguit el criteri de la Generalitat, de manera que el que tenia cada grup es mantinga", ha indicat Ribó.

El responsable municipal ha comentat que a aquestes competències cal afegir per a aquest mandat les que entre 2015 i 2019 estaven en mans de València en Comú, la coalició que formava també part de l'equip de govern anterior en la qual estava integrada Podem i que va quedar fora de l'Ajuntament de València després de les eleccions locals del 26M.

Respecte als detalls del nou govern local que falten per concretar i conéixer, l'alcalde ha afirmat que se'n van a "escriure" i a "treballar" en les pròximes hores i ha dit als mitjans de comunicació que quan es tinga tot concretat es donarà a conéixer. "Espereu un poc", els ha indicat.

"HO HEM DE BATEJAR"

El nou govern de la capital valenciana no té encara nom. Preguntat per aquesta qüestió i per si rebrà el de la Nau II, seguint el donat a l'anterior executiu que presidia o si rebrà un altre com el de Rialto, en haver-se iniciat en eixe teatre de la ciutat les negociacions per a conformar-ho, l'alcalde ha manifestat que es "batejarà" en breu. "Ara ho hem de batejar. Ho batejarem també", ha asseverat Joan Ribó, al que Sandra Gómez ha afegit que ja es farà "un acte més formal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento