Comunitat Valenciana

El Consell desestima les al·legacions del Marenostrum Experience i no autoritza l'esdeveniment

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Agents de la Guàrdia Civil als voltants de la Sala Canal
Agents de la Guàrdia Civil als voltants de la Sala Canal
EUROPA PRESS
Agents de la Guàrdia Civil als voltants de la Sala Canal

La Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències ha desestimat les al·legacions presentades per l'empresa organitzadora del Festival Marenostrum Experience contra la resolució denegatòria de petició d'autorització per a la celebració d'aquest certamen de música electrònica aquest divendres i dissabte en els terrenys de la Sala Canal de València. En conseqüència, la Generalitat no autoritza la celebració de l'esdeveniment.

El festival ha anunciat en un comunicat que, davant "la falta de contestació" per part de les autoritats competents i per a "assegurar" la celebració de l'esdeveniment "amb totes les garanties de seguretat i mediambientals", les actuacions es realitzaran en l'interior de la Sala Canal, "si segueix sense rebre contestació".

L'organització assegura que el festival se celebrarà aquest cap de setmana i demana als 6.000 afectats que seguisquen "atents" a la web i a les xarxes socials per a informar-los "de qualsevol variació". Fonts de la sala han alertat que, en cas que es fera el festival, haurien de donar-los autorització, que no han concedit encara, i han apuntat que optaran per la "opció més raonable".

Cal recordar que la sala té espai per a 1.200 persones i l'organització assegura haver venut 6.000 entrades. Dos familiars de joves que han adquirit tiquets d'accés i que han arribat a la zona per a parlar amb l'organització, han assegurat als mitjans que els promotors es plantegen separar dos festes, entre aquesta sala i la propera Spook.

RAONS DE LA DENEGACIÓ

Segons ha informat la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències en un comunicat, es va denegar el permís per a la celebració d'aquesta activitat atenent a sengles informes emesos per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i per la Comandància de la Guàrdia Civil de València.

L'informe de la Direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambiental assegurava que l'activitat que es pretenia realitzar en el terreny de la Sala Canal està situat en l'àmbit del Parc Natural de l'Albufera.

Segons el que estableix la Llei 11/1994 d'espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana, les activitats en el si dels parcs naturals han de ser "de caràcter tradicional", amb el que les activitats de discoteca "resulten incompatibles amb les finalitats de protecció del parc natural de l'Albufera".

A més, l'informe assegura que "en tot cas l'activitat que es pretén realitzar excedeix notòriament l'ús de discoteca, motiu pel qual es considera que no està emparat per la llicència amb què explica la sala".

A més, el festival suposaria un incompliment de l'establit per la llei 42/2007, de 13 de desembre de Patrimoni Natural i de la Biodiversitat que tipifica com a infracció la pertorbació, mort o captura d'aus en època de cria, com, precisament, l'estiu.

L'activitat també contravenia l'establit en el Pla Rector d'Ús i Gestió del Parc Natural de l'Albufera (PRUG), que no permet les activitats que puguen provocar la destrucció o deteriorament d'espècies animals. En particular, es prohibeix "la producció de sons innecessaris que alteren la tranquil·litat habitual de la fauna i la instal·lació d'emissors lluminosos".

SEGURETAT VIAL I EVACUACIÓ

D'altra banda, en l'informe de la Comandància de la Guàrdia Civil es fa menció a les repercussions negatives de l'esdeveniment sobre el medi natural, la seguretat vial, així com problemes d'evacuació. Sobre les conclusions d'aquest informe, la Subdelegació del Govern va sol·licitar "encaridament" que no s'autoritzara la celebració de l'esdeveniment.

Al mateix temps, la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències, va sol·licitar a l'Ajuntament de València informació sobre l'estat de la llicència de la Sala Canal per a celebrar espectacles.

En aquest sentit, es desautoritza l'esdeveniment en entendre que, encara que la Sala Canal sí té llicència municipal com a sala de ball, no obstant açò, l'organització pretenia utilitzar també l'aparcament per a acollir més de 6.000 persones, segons les previsions.

D'aquesta manera, l'ús d'eixa instal·lació requiriria d'un permís com a "activitat extraordinària" que no es pot concedir donats els informes negatius recaptats per la Generalitat.

RESULTATS "CONTUNDENTS"

Per tots els motius exposats, des de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències "no es pot estimar el recurs i, en conseqüència, no es pot autoritzar l'esdeveniment". En aquest sentit, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha recordat que els informes sol·licitats "eren preceptius" i que els seus resultats "són tan contundents que no es pot autoritzar aquesta activitat i posar en perill determinats factors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento