Comunitat Valenciana

Oltra assenyala que està "pràcticament descartat" que els abocaments fecals en les platges procedisquen de depuradores

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Platja de Massamagrell (València) tancada per la presència de bacteris
Platja de Massamagrell (València) tancada per la presència de bacteris
EUROPA PRESS
Platja de Massamagrell (València) tancada per la presència de bacteris

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat aquest divendres que està "pràcticament descartat" que les depuradores siguen l'origen dels abocaments que han obligat a tancar diverses platges de la província de València en les últimes setmanes, encara que "en aquests moments, totes" estan ja reobertes.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, en la qual ha volgut posar en valor que "la Comunitat Valenciana està al capdavant a Europa quant a depuració d'aigües i aigua tractada".

Al seu torn, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i ha assegurat que "quan una platja està oberta és perquè és segura", ja que s'ha deixat passar el "temps prudencial" perquè el bacteri E.coli desaparega de les seues aigües.

En aquest sentit, ha explicat que les concentracions d'E.coli trobades en les platges valencianes "són baixes" però "quan es troben s'actua". En tot cas, aquest bacteri "dura entre dos i quatre hores en l'aigua de mar i desapareix perquè la salinitat també fa el seu paper", ha apuntat.

Quan una platja es reobri la gent pot banyar-se "sense cap problema" perquè ja s'ha deixat passar el temps necessari per a eliminar el rastre del bacteri i és "segur", ha insistit.

CONTROLS SETMANALS, EL DOBLE DEL QUE MARCA EUROPA

Oltra ha volgut ressaltar que a la Comunitat Valenciana es fan a l'any 4.000 mostres en 250 punts de 219 platges. La directiva europea obliga a realitzar mostreig quinzenal però la Conselleria fa un de setmanal, el doble del que marca la directiva europea perquè "volem ser absolutament estrictes en els controls", ha remarcat.

En tot cas, per a fer front al problema, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, s'ha reunit els ajuntaments de València, Alboraia i El Puig, amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i amb tècnics de l'entitat de sanejament d'Aigües, Epsar, i s'ha constituït una "comissió permanent" que es reuneix aquest divendres, per primera vegada, per a estudiar la situació en profunditat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento