Comunitat Valenciana

Compromís i PSPV tanquen l'acord de govern a València amb una vicealcaldia per a cadascun i 9 àrees de gestió

  • Compromís i el PSPV han tancat hui l'acord per a conformar el govern de l'Ajuntament de València per al mandat 2019-2023, un equip que integraran les dos formacions i que inclourà dos vicealcaldies, una per a cada partit, i nou àrees de gestió, cinc per als valencianistes i quatre per als socialistes.
Compromís i PSPV aconseguixen un acord per a un govern de coalició a València
Compromís i PSPV aconseguixen un acord per a un govern de coalició a València
PSPV
Compromís i PSPV aconseguixen un acord per a un govern de coalició a València

El consens per al nou executiu s'ha aconseguit després que dimecres passat a la vesprada es reprengueren els contactes per a les negociacions entre les dos parts, que havien quedat paralitzades la passada setmana, i després de les trobades mantingudes ahir dijous, que es van perllongar fins a la matinada y el matí de hui.

L'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís) i la portaveu socialista en el consistori i secretària general del PSPV a la ciutat, Sandra Gómez, han anunciat l'acord en declaracions als mitjans de comunicació després de les Junta de Govern Local i la Junta de Portaveus.

"Hem arribat a un acord. Tenim acord de govern progressista per a la ciutat de València. Hem de felicitar-nos per açò. Ha costat una mica de temps però les coses bones costen", ha afirmat el primer edil, que ha mostrat la seua satisfacció. Gómez ha assegurat que aquest és "un magnífic dia perquè es confirma que al capdavant de l'Ajuntament hi haurà un govern progressista, estable" i "madur" que donarà "continuïtat al projecte iniciat el 2015".

Ribó ha explicat que l'acord està firmat però encara no desenvolupat i precisat en la seua totalitat sobre el paper, de manera que no es coneix encara el nom dels regidors de Compromís i del PSPV que estaran al capdavant a cada delegació. No obstant açò, sobre la distribució de competències, ha avançat que s'ha seguit una "línia semblant a la de la Generalitat", perquè cadascuna de les formacions continue ostentat regidories que gestionava en l'anterior legislatura.

A aquestes competències cal afegir per a aquest mandat les que entre 2015 i 2019 estaven en mans de València en Comú, la coalició que formava també parteix de l'equip de govern anterior en la qual estava integrat Podem i que va quedar fora de l'Ajuntament de València després de les eleccions locals del 26M.

El nou govern de la capital valenciana no té encara nom. Preguntat per aquesta qüestió i per si rebrà el de la Nau II, seguint l'exemple de l'anterior executiu que presidia o si rebrà un altre com el de Rialto, en haver-se iniciat en eixe teatre de la ciutat les negociacions per a conformar-lo, l'alcalde ha manifestat que es "batejarà" en breu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento