Comunitat Valenciana

El PP demanarà de nou la compareixença de Mollà en Corts perquè explique el tancament de platges al bany per bacteris

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)

El PP tornarà a sol·licitar la compareixença en Les Corts de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, perquè explique els motius del tancament de platges per la presència de bacteris i quines solucions es plantegen. Aquesta petició ja va ser rebutjada aquesta mateixa setmana en la Junta de Portaveus.

"Obrim els telenotícies de tota Espanya dient que a València les platges es tancaven al bany per problemes de contaminació de l'aigua, estem donant una imatge pèssima", ha dit Bonig en declaracions als mitjans.

La dirigent 'popular' ha recordat que es va començar tancant les platges de la Devesa, Cabanyal i Malva-rosa, a València, i després les de la Patacona (Alboraia), la Pobla de Farnals, El Puig i Massamagrell, amb el que "és evident que hi ha un problema de contaminació de les aigües conseqüència d'eixe desistiment en la gestió del govern del pacte dels seients". "Ells estan a condonar deutes i repartir-se els seients, però no en el que han d'estar".

Açò, ha prosseguit, "al desembre no és un problema, és un problema ara" en plena temporada estival, i per açò volen que Mollà comparega en la diputació permanent de Les Corts: "Quan va a comparéixer, al desembre quan ja no hi haja turisme? I anem a tindre tot el litoral valencià amb problemes de contaminació sense saber d'on vé o quines mesures cal prendre?".

"Volem saber què està succeint. Hem demanat la compareixença de la consellera en diputació permanent i ens la van denegar. Davant els nous tancaments de platges anem a reiterar eixa petició que comparega perquè els ciutadans necessiten saber què està passant en una zona tan turística com és aquesta", ha dit.

També ha demanat al president, Ximo Puig, que done compte de les inversions realitzades en depuració d'aigües en els últims quatre anys perquè els ha arribat "que hi ha problemes seriosos en molts municipis amb la depuració de les aigües i això és responsabilitat de la Generalitat".

DEMANEN SOLUCIONS

Per la seua banda, els portaveus del Partit Popular dels ajuntaments afectats per la presència del bacteri Escherichia coli -present en l'intestí, la femta i l'orina- han denunciat la "passivitat de les administracions locals i també de l'autonòmica a l'hora d'afrontar el problema" i han reclamat solucions urgents.

La portaveu del PP a Alboraia, Virginia Garrigues, ha criticat que fins ara l'explicació que dona el govern municipal, en mans del PSPV, "és que no tenen ni idea de l'origen del problema i que en la Conselleria també ho desconeixen". "Pareix difícil solucionar alguna cosa que no controlen i aquesta actitud pot arruïnar-nos la campanya estival perquè ja són diversos dies en els quals s'han tancat les platges del terme".

També el portaveu del PP de Massamagrell, Enrique Senent, ha assenyalat que durant la passada legislatura van tractar d'esbrinar, sense èxit, si la séquia que arreplega aigua de reg sobrant de la séquia de Montcada suporta algun tipus d'abocament. "Sense eixe control o sense saber si alguna de les vivendes de platja de la zona limítrofa amb Pobla de Farnals aboca directament a la séquia és difícil solucionar el problema", ha advertit.

Aquesta situació que es repeteix també en la platja del Puig de Santa Maria i en les citades platges de la ciutat de València resulta "inadmissible" per als portaveus del PP, que demanen "solucions urgents i l'assumpció de responsabilitats" perquè està en joc la campanya d'estiu per a moltes activitats que es generen a l'entorn del litoral valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento