Comunitat Valenciana

Camps celebra l'arxivament de la causa del circuit de F1

  • L’expresident de la Generalitat diu que continuarà defensant-se "amb la mateixa serenitat".
  • En una convocatòria davant els mitjans, ha criticat a Ximo Puig per utilitzar l’Advocacia per a anar contra ell.
Francisco Camps en imagen de archivo
Francisco Camps en imagen de archivo
EUROPA PRESS - Archivo
Francisco Camps en imagen de archivo

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha celebrat aquest dimarts la decisió de l'Audiència Provincial de València d'arxivar la causa en la qual estava processat per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de Fórmula 1 a València i ha afirmat que continuarà defensant-se en la resta de causes en les quals està immers "amb la mateixa tranquil·litat i la mateixa serenitat" amb la qual l'ha fet.

Després de conéixer l'arxivament de la causa, tal com havia sol·licitat la Fiscalia Anticorrupció i en contra del criteri de la jutgessa instructora del cas, Camps ha convocat als mitjans i ha reiterat que ha intentat sempre "fer el millor per als valencians, per l'interés general i pel bé comú", al mateix temps que ha criticat que "el nivell polític ha baixat fins a nivells incomprensibles".

"Des que vaig deixar la Presidència de la Generalitat ja no ha tornat a tindre la Comunitat Valenciana un govern com a déu mana, al servei dels valencians, que sàpiga estar a l'altura dels valencians", ha dit.

De fet, ha dedicat bona part de la seua al·locució a criticar que l'actual 'president', el socialista Ximo Puig, "utilitze a l'Advocacia de la Generalitat per a perseguir als adversaris polítics", una cosa que ha qualificat com a "atroç". Ha recordat que "l'únic recurs que es va presentar amb escrit d'acusació demanant 7 anys de presó i 50 milions d'euros d'indemnització i 20 anys d'inhabilitació per a càrrec públic ha sigut el mateix Ximo Puig perquè la Fiscalia Anticorripció va decidir que no tenia sentit continuar amb la causa".

Ha denunciat la "campanya extraordinària" contra la seua persona i el PP per part del PSPV, ha recordat que fa 10 anys va ser absolt en la coneguda com a causa dels vestits i va ser recorreguda al Suprem "pel mateix Ximo Puig, de pròpia mà" i després d'arxivar-se se li va condemnar a pagar costes de la defensa "que hui dia no ha fet, és un morós".

"Ja no utilitza advocats privats, utilitza a l'Advocacia de la Generalitat que paguem entre tots, això em sembla escandalós, que utilitze els serveis jurídics de l'administració autonòmica en contra dels quals vam ser presidents de la Comunitat Valenciana, això no crec que ocòrrega en cap lloc del món civilitzat", ha indicat, per a agregar que "el que hauria de fer hui mateix és anar-se de la Presidència de la Generalitat automàticament" i les costes "les hauria de pagar de la seua butxaca".

"No crec que els valencians tinguem el president que ens mereixem", ha continuat Camps, que ha criticat la "poca categoria personal i política".

Així mateix, preguntat per les causes que encara té pendents en els jutjats, ha assenyalat que continuarà defensant-se i espera "estar a l'altura" mantenint "el tempre, l'equilibri" i defensant sempre la seua gestió enfront de declaracions "sense proves" que són "meres especulacions".

Ha subratllat que "no hi ha pitjor col·laborador de la justícia que qui esmente a la justícia" i ha citat explícitament a l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i al qual fora màxim responsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, que "van vindre a mentir" i les declaracions dels quals queden ara "enterrades" i desacreditades amb aquest acte d'arxiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento