Comunitat Valenciana

El graníssol arrasa 18.300 hectàrees a l'interior de València

  • La comarca d'Utiel-Requena és la més afectada.
  • Algunes explotacions de vinya han patit danys de fins al 90%.
Cultivo en la comarca Utiel-Requena
Cultivo en la comarca Utiel-Requena
AVA-ASAJA
Cultivo en la comarca Utiel-Requena

La tempesta de pedra que va descarregar el diumenge en algunes zones de la Comunitat Valenciana, amb graníssol de la grandària de cigrons, ha provocat danys “molt greus” en el camp, amb unes 18.300 hectàrees de vinya, ametler i olivar afectades i pèrdues estimades d'uns 19,1 milions d'euros, segons l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA).

En els cultius de la comarca d'Utiel-Requena i voltants, la zona més afectada, la tempesta va arrasar quasi la totalitat de la collita en algunes explotacions de vinya. Les pedanies dels Coixos i Los Isidros (Requena) han patit danys que poden aconseguir nivells de fins al 90% d'afecció.

Per cultius, la vinya ha sigut la que s'ha portat la “pitjor part”, amb aproximadament 13.500 hectàrees danyades, mentre que els perjudicis en ametler aconsegueixen les 3.100 i en olivar, les 1.700.

Altres zones que també van ser colpejades pel graníssol, però sense registrar danys tan acusats, són Torrent, Llíria, Manises, Meliana, Montroi i Montserrat. Aquest dilluns encara es van registrar tempestes localment fortes i graníssol a l'interior de València i Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento