Així mateix, també se li rebaixa de huit a sis mesos la privació del permís de conduir i haurà d'indemnitzar la filla de la víctima amb 52.450 euros, quantitat que es manté. Amb aquesta sentència, la sala assumeix parcialment el recurs que va interposar el conductor contra la sentència del Jutjat Penal 1 de Benidorm.

Els fets es van produir a les 09.07 hores del 20 de març de 2017 quan el camioner circulava per l'Alfàs del Pi al costat d'un col·legi i va parar "un segon" en el pas de vianants per a deixar passar tres mares que havien acabat de deixar els seus fills en el centre.

Així, va reprendre la marxa sense adonar-se de la presència de la dona a la qual va atropellar mortalment. Segons els fets provats, "la vianant no va tindre la cura deguda, ja que es va incorporar al pas de zebra des de la vorera de forma obliqua molt pròxima a la part frontal davantera de la cabina del camió accelerant el seu pas per a creuar".

L'home va ser condemnat per un delicte d'homicidi per imprudència menys greu i va recórrer la sentència en entendre que la seua conducta no podia qualificar-se d'aquesta forma.

No obstant açò, la sala estima que en mantindre's la imprudència greu, "pareix lògic qualificar com a imprudència menys greu conductes assimilades a les infraccions que consideren greus les normes de circulació, llevat que per la seua entitat, o per suposar una multiplicitat d'infraccions greus concurrents, pogueren tindre la consideració d'imprudència greu".

Per a la sala, creuar la calçada per un lloc habilitat ha de ser per al vianant "una garantia". "L'acció del conductor que no respecta aquesta preferència constitueix una negligència d'entitat que, a més, és susceptible de causar danys personals importants", argumenta i assenyala que en eixa conducta poden apreciar-se "imprudències de diversa entitat".

Considera que és una dada "rellevant" que el camioner es deté "pràcticament un segon" després de reduir la seua marxa "fins a pràcticament la velocitat de pas d'un vianant", perquè s'adona de les tres dones que creuen i a les quals deixa passar.

"En aquest moment, a la seua altura se situa la víctima, la presència de la qual no és advertida per aquell, donada l'altura del camió i l'existència d'un angle mort en els seus espills, reprenent la marxa i produint-se l'atropellament", detalla.

En eixe sentit, la secció segona apunta que "no s'argumenten raons que justifiquen la imposició de la pena en la seua mitat superior" però tampoc considera "ajustat" la pena mínima perquè la infracció "dins del catàleg de les considerades greus, és important pel perill inherent".

No obstant açò, sí s'accepta reduir de huit a sis mesos la pena de multa i privació del permís de conduir, "per a incardinar la pena en l'estrat superior de la mitat inferior del ventall legal".

Consulta aquí más noticias de Alacant.