El TSJCV comença el seu trasllat a l'antiga seu de Governació
El TSJCV comença el seu trasllat a l'antiga seu de Governació EUROPA PRESS

La Conselleria de Justícia ha iniciat aquest dilluns el trasllat provisional del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a l'edifici que albergava l'extinta conselleria de Governació, en el carrer Historiador Chabás, mentre es duu a terme la rehabilitació integral de la Reial Casa de la Duana, seu de l'alt tribunal. Les obres compten amb un termini de cinc anys i un pressupost de 25 milions, segons ha informat la Generalitat.

La mudança es realitzarà en tres fases, que corresponen a cadascuna de les tres plantes de l'edifici històric de la Glorieta, i conclourà el pròxim 19 de juliol. En aquest temps es procedirà al trasllat de les 170 persones que conformen la plantilla del TSJ i que està composta per 43 magistrats, 10 lletrats o lletrades de l'Administració de Justícia, 7 fiscals, 33 gestors processals, 59 tramitadores i 19 auxilis judicials, segons ha informat la Generalitat.

Així, aquest dilluns, 8 de juliol, es procedeix al trasllat de tota la Sala Civil i Penal. També es muda la dependència de la Sala Social encarregada dels recursos de Cassació. El dimarts 9 es traslladarà la Secretaria de Govern i la Presidència del TSJ-CV.

La mudança continuarà amb la segona planta, que es portarà a terme el 10 de juliol amb el trasllat de la Fiscalia Superior completa, mentre que aquest dijous 11 de juliol ho farà la Sala Social. El divendres 12 de juliol es dedicarà a solucionar les possibles anomalies que s'hagen detectat durant el trasllat de les dos primeres plantes.

Per la seua banda, el 15 de juliol es traslladen les Seccions 5ª i 2ª de la Sala contenciosa administrativa completes, mentre que l'endemà serà el torn de les Seccions 3ª i 4ª d'aquesta mateixa jurisdicció. El 17 de juliol es destinarà a avaluar i corregir els possibles problemes que puguen haver-se donat a causa de la mudança.

La planta baixa de l'edifici històric es traslladarà el 18 de juliol. Allí està situada la Secció 1ª del Contenciós-Administratiu i, al costat d'ella, es mudarà també la Secció de Postil·les. Finalment, el divendres 19 de juliol s'executarà una altra avaluació general per a donar per conclòs el trasllat.

La seu provisional del TSJ-CV està en el número 2 del carrer Historiador Chabás i ja va ser seu de la Conselleria de Governació fins a l'any 2014. Es tracta d'un immoble de quatre plantes més soterrani-garatge de més de 3.000 metres quadrats útils. La Generalitat pagarà 25.000 euros mensuals de lloguer durant cinc anys amb una manca de huit mesos i un termini estimat de cinc anys. La cinquena anualitat tindrà una renda de 30.000 euros mensuals.

La seua del TSJCV "emmalalteix d'importants manques"

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana està situat en l'edifici de la Reial Casa de la Duana, que es va construir entre 1758 i 1802. En 1828 es va transformar en fàbrica de tabacs i en 1914 es va adaptar l'immoble per a convertir-lo en una seu judicial.

Al llarg del temps s'han fet innombrables intervencions parcials de tot tipus fins a la seua declaració com a Bé d'Interés Cultural i especialment el conjunt escultòric obra d'Ignacio Vergara, autor de la portada del Palau del Marqués de Dosaigües.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha explicat que l'edifici històric, donada la seua antiguitat, "emmalalteix d'importants manques com a instal·lacions de subministraments obsoletes, problemes de climatització, a més de ser completament ineficient en matèria energètica" als quals cal unir "una infinitat de desperfectes i pegats que s'han anat duent a terme amb els anys".

Per eixe motiu, segons ha manifestat la consellera, se'n va a dur a terme "una inversió de més de 25 milions d'euros per a escometre una reforma integral de l'edifici que es prolongarà durant cinc anys".

Consulta aquí más noticias de València.