Puig creu que hi ha marge per a "arribar a millorar" l'acord UE-Mercosur perquè no està encara aprovat pel PE
Puig creu que hi ha marge per a "arribar a millorar" l'acord UE-Mercosur perquè no està encara aprovat pel PE GVA

Així ho ha indicat en declaracions als mitjans, en les quals ha subratllat que, "en principi, que hi haja una reglamentació, un acord, és positiu", encara que "evidentment cal donar resposta a aquells sectors que poden tindre algun tipus de complicació".

Aquest acord internacional és "de gran magnitud" mentre que obri les relacions comercials entre Europa i Llatinoamèrica, i "cal analitzar bé quins són els factors més positius i més negatius" per a l'economia valenciana, ha incidit, per la qual cosa prèviament es reunirà amb representants del sector econòmic i sindical, així com amb les organitzacions agràries, per a veure "l'estat de la qüestió".

El viatge també servirà, segons ha incidit Puig, "per a demostrar la capacitat d'entendre Europa, assumir el projecte europeu i participar en ell" de la Comunitat, que sempre ha sigut "europeista". "Va a ser un viatge ràpid però interessant", ha dit, en el qual es posarà de manifest eixe caràcter europeista i la voluntat de participació en els assumptes europeus.

L'agenda contempla la reunió el dijous amb la comissària de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, per a tractar l'acord amb els països integrants de Mercosur (Argentina, el Brasil, l'Uruguai i el Paraguai) avançat divendres passat.

També inclourà una trobada amb el nou president del Parlament Europeu, David Sassoli, que es produirà el dimecres, i una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Foment de l'Ocupació, Creixement, Inversió i Competitivitat, Jyrki Katainen, contacte que es produirà el dijous.

Acompanyarà al titular del Consell en el viatge a Brussel·les el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

Consulta aquí más noticias de València.