La campanya per a aconseguir l'emoji del torró tria el d'Alacant per ser el "més identificable" enfront d'altres dolços
La campanya per a aconseguir l'emoji del torró tria el d'Alacant per ser el "més identificable" enfront d'altres dolços MADEINJIJONA

La dissenyadora de Xixona (Alacant) Sara Verdú és l'autora del dibuix que es presentarà al Consorci Unicode perquè l'incloga en els sistemes operatius, xarxes socials i plataformes de missatgeria instantània com Whatsapp.

Segons indica el blog 'madeinjijona', impulsor del projecte, el disseny de l'emoji del torró ha eixit de les mans de la Sandra Verdú que explica "amb experiència en la creació de noves imatges per a la presentació de diverses marques de torró a través dels típics estoigs de cartó".

La campanya per a l'emoji del torró va arrancar el passat 7 de juny amb l'objectiu que s'aprove l'emoticona del dolç nadalenc "més conegut i consumit en el planeta" i que s'elabora en la localitat de l'Alacantí "des de fa més de 500 anys".

Madeinjijona assenyala que "en aquests moments" es treballa a ultimar "la que serà la imatge definitiva de l'emoji que serà enviat al Consorci Unicode per a la seua aprovació al més prompte possible, encara que aquest procés sol durar diversos mesos", i han recordat que la campanya per a la inclusió de l'emoji de la paella es va perllongar durant dos anys.

Així mateix, han precisat que s'ha seleccionat la varietat de torró d'Alacant enfront del de Xixona, malgrat que aquest és "el més venut", amb l'objectiu d'evitar confusions amb un altre tipus de dolços.

Sobre este tema, segons el blog, la producció i la venda de torró tipus Xixona supera "en quasi mig milió de tones" al d'Alacant, segons l'últim informe oficial del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant.

No obstant açò, han apuntat que "la imatge de les ametles a manera de llàgrimes del torró d'Alacant és més fàcilment identificable amb el torró com a postres genèriques del Nadal o com a dolç delicatessen la resta de l'any".

Consulta aquí más noticias de Alacant.