Comunitat Valenciana

L'informe de Bombers sobre el Palau de la Música aprecia "danys importants"

  • El document, que s'ha fet públic aquest divendres recomana "l'adopció de mesures immediates".
Despreniment en el sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València
Despreniment en el sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València
REMITIDA
Despreniment en el sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València

L'informe elaborat pels Bombers després de la caiguda de part del sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València assenyala que hi ha "danys importants que impedeixen l'habitabilitat de l'edificació o part d'ella, requerint intervencions de reparació o substitució i l'adopció de mesures immediates".

Un equip de bombers es va desplaçar dimarts a l'auditori municipal per a inspeccionar les instal·lacions amb motiu del despreniment de part del recobriment del sostre ocorregut el cap de setmana passat. Ja aleshores, van apuntar com a possible causa de l'incident a l'existència d'algun tipus d'acumulació d'humitats per condensació, en donar-se la coincidència de l'existència de la conducció de climatització just damunt de la zona afectada.

L'informe amb els detalls de l'actuació s'ha donat a conéixer en la reunió de portaveus celebrada aquest divendres en l'Ajuntament. El document recorda que la inspecció es realitza en dos sales de concerts -la Rodrigo i la José Iturbi- on s'han produït "sengles despreniments amb característiques similars separats temporalment uns set mesos".

Els tècnics expliquen que la conducció de climatització transcorre logitudinalmente al llarg de la zona on s'ha produït el despreniment i un dels trams de la conducció principal s'ha desprès, "encara que no es pot determinar si la seua caiguda ha provocat el despreniment de les làmines o, per contra, aquest tram ha caigut arrossegat per algun tipus d'ancoratge existent".

Acumulació d'humitats

"En tot cas -prossegueix- el deteriorament de l'aglomerat de les làmines pareix indicar l'existència d'algun tipus d'acumulació d'humitats per condensació en no observar-se indicis de filtracions externes i donar-se la coincidència de l'existència de la conducció de climatització just damunt de la zona afectada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento