Comunitat Valenciana

El juí per la presumpta paternitat de Julio Iglesias sobre un valencià, vist per a sentència

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Maria Edite Santos, a l'esquerra, al costat del seu fill Javier, que reclama ser reconegut com a fill de Julio Iglesias
Maria Edite Santos, a l'esquerra, al costat del seu fill Javier, que reclama ser reconegut com a fill de Julio Iglesias
EUROPA PRESS
Maria Edite Santos, a l'esquerra, al costat del seu fill Javier, que reclama ser reconegut com a fill de Julio Iglesias

El juí en el qual ha d'aclarir-se la presumpta paternitat de Julio Iglesias sobre el valencià Javier Sánchez Santos ha quedat aquest dimecres vist per a sentència. En la vista d'aquesta jornada, celebrada com l'anterior a porta tancada, ha declarat com a testimoni la mare del demandant, María Edite Santos.

Sánchez ha denunciat la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València que tant sa mare com ell mateix són "víctimes d'un error de forma per l'Estat". El valencià ha arribat minuts després de les 09.00 hores als jutjats, on ha acudit acompanyat per la seua parella i la seua mare. "Esperem que aquesta vegada es faça justícia i se centren en el fons", ha manifestat.

A la fi del passat mes de maig, el titular del Jutjat de Primera Instància número 13 de València va rebutjar la suspensió del juí en el qual ha d'aclarir-se la presumpta paternitat d'Iglesias sobre Sánchez en estimar que no existeix cosa jutjada, tal com havia al·legat la defensa del cantant i la Fiscalia en la sessió de qüestions prèvies que es va arribar a celebrar dies abans en la Ciutat de la Justícia de la capital valenciana.

No obstant açò, en la mateixa sessió, l'advocat del cantant, Fernando Falomir, va plantejar juntament amb el fiscal la no validesa de la prova d'ADN obtinguda amb restes que un detectiu privat contractat per Javier Sánchez va obtindre d'un termo d'un dels fills de Julio Iglesias, Julio José. El jutge va decidir declarar "il·lícita" aquesta prova i "freturosa de qualsevol rellevància i valor jurídic i probatori".

En concloure el juí, l'advocat de Julio Iglesias, Fernando Falomir, ha explicat als mitjans que esperaven les portes dels jutjats que la part demandant ha sol·licitat la declaració de la mare de Sánchez, María Edite, i per la seua banda han aportat diversa documentació.

Així mateix, ha defès que "de moment, Julio no ha de fer-se la prova": "Anem a esperar a veure què ocorre i un possible recurs, que o bé per la seua banda o bé per la nostra, segur que es presenta. Ell diu que ja s'ha sotmès en tres ocasions anteriors a un procediment, se li ha absolt. La prova li la farà quan definitivament diguen que açò no ha servit per a res. Si cap i procedeix no va a haver-hi cap problema", ha exposat.

"TOT SE LI HA TORNAT MOLT EN CONTRA" A IGLESIAS

Per la seua banda, Fernando Osuna, lletrat de Javier Sánchez, ha assegurat que han eixit de la vista "contentíssims" perquè "el juí ha eixit fenomenal". "Just als nou mesos de tindre les relacions entre Julio Iglesias i María Edite naix Javier, la semblança física tan gran que hi ha entre pare i fill, la negativa injustificada de Julio Iglesias per tres o quatre vegades a fer-se la prova d'ADN, volent bloquejar el juí... Tot això se li ha tornat molt en contra", ha argumentat.

Osuna ha assenyalat que esperen la sentència "en quatre o cinc dies" i ha afirmat: "Si ix favorable per a nosaltres, que seria un terratrèmol i una catàstrofe que no isquera amb totes les proves que tenim i amb el suport contundent del fiscal, imagine que l'altra part recorrerà i si isquera desfavorable l'anem a recórrer nosaltres". En aquest sentit, ha vaticinat que "hi haurà una lluita gran" i arribaran fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) "segurament, llevat que Julio Iglesias es rendisca".

MOLTA CONFIANÇA EN LA JUSTÍCIA

María Edite, després de comparéixer en qualitat de testimoni, ha explicat que ha declarat "amb la veritat" i ha destacat que té "molta confiança en la justícia". Així mateix, ha retret al cantant que no es presente al juí ni se sotmeta a la prova d'ADN: "Jo done la cara, Julio no la dona".

"Que acabe ja d'una vegada, que es faça les proves d'ADN i que té un fill meravellós que se l'ha perdut, estic molt orgullós d'ell", ha resolt la mare de Javier Sánchez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento