Comunitat Valenciana

Associacions d'arts escèniques exigeixen convocar "d'urgència" la plaça de direcció de l'Escalante

  • Associacions del sector de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana exigeixen que es faça "una nova convocatòria pública amb urgència" per a cobrir la plaça de direcció del Teatre Escalante de València i que es proporcione una seu fixa al projecte, actualment en una situació d'"orfandat".
Josep Policarpo'.
Josep Policarpo'.
CENTRE TEATRAL ESCALANTE
Josep Policarpo'.

Els col·lectius AVEET, APCCV, APDCV, AGCPV, ADVAEM, AVETID, FETI, Comité Escèniques, AAPV i AVED defenen, en un comunicat, les convocatòries públiques per als càrrecs de direcció de les diferents entitats que gestionen les arts escèniques.

Per açò, han mostrat la seua "preocupació pel fet que, ara com ara, encara no ha eixit la convocatòria per a la direcció del Teatre Escalante, càrrec que els últims anys ha estat en mans de Josep Policarpo".

"Aquest buit a la gestió -prossegueixen- suposa deixar sense direcció la programació de la temporada següent, presentada el passat 27 de juny pel mateix Policarpo, amb l'única producció que podrà fer-se a causa d'aquesta situació de transició".

Afegeixen que l'"obligada itinerància per diferents espais teatrals de la ciutat, ara s'afegeix l'orfandat temporal del projecte Escalante". Davant aquesta situació, reclamen que "es faça una nova convocatòria amb urgència o se li done continuïtat al projecte de Josep Policarpo fins que l'administració traga una nova convocatòria pública".

Les associacions insisteixen en la "necessitat" d'un lloc fix per a aquest projecte i, si és possible, que es faça la rehabilitació de l'antiga seu.

Respecte a la gestió de Policarpo, aquests col·lectius agraeixen la seua tasca i destaquen que "ha obert el projecte Escalante a una diversitat d'autores i autors, companyies i disciplines mitjançant la producció, la coproducció i la programació".

"De la col·laboració amb algunes de les nostres associacions han nascut projectes com les Jornades al voltant de la creació per a la infància i la joventut, una proposta que ha tingut una molt bon acolliment entre els i les professionals i que ha explicat, a més, amb la presència d'alguns dels representants més prestigiosos del teatre destinats als més menuts".

Al·ludeixen igualment al Cicle de Memòria Històrica, "on molts companys i companyes han pogut mostrar alguns dels seus treballs resistents davant uns temps, els actuals, que insisteixen a mantindre la desmemoria".

Així mateix, valoren el Premi de Teatre Escalante per al foment de l'escriptura teatral i, per tant, "la coherència i la passió de la gestió de Policarpo en un moment, a més, ple de complicacions després del tancament de la seu original".

"OPCIÓ PEL RISC"

"Una gestió no solament preocupada pels resultats artístics, sinó també per la formació continuada de la nostra autoria dramàtica, dels intèrprets de diferents generacions i, fins i tot, dels més menuts gràcies a l'Aula didàctica, creada recentment. Ha deixat el nivell molt alt, esperem que qui venja, siga qui siga, tinga la seua capacitat d'escolta i la seua decidida opció pel risc".

Finalment, sobre la possibilitat que l'Escalante passara a integrar-se en l'Institut Valencià de Cultura (IVC), comenten que el seu posicionament serà sempre "l'opció més descentralitzada possible". "És l'única manera que projectes com Escalante no desapareguen i puguem gaudir, professionals i públic, d'una necessària diversitat de mirades dins de la gestió pública", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento