Comunitat Valenciana

Joves de CCOO PV llancen una campanya per a denunciar la precarietat laboral durant els mesos estivals

  • Joves de CCOO PV ha llançat la campanya 'A l'estiu la precarietat no pren vacances! Nostra lluita tampoc!', una iniciativa que pretén denunciar la "alta temporalitat" i els "baixos salaris" dels llocs de treball ocupats per persones jóvens, durant els mesos d'estiu, "a causa d'un model turístic que porta a situacions d'extrema precarietat".
Campanya de Joves de CCOO PV per a denunciar la precarietat laboral a l'estiu
Campanya de Joves de CCOO PV per a denunciar la precarietat laboral a l'estiu
CCOO PV
Campanya de Joves de CCOO PV per a denunciar la precarietat laboral a l'estiu

Segons ha informat CCOO PV en un comunicat, el sindicat "posarà el focus en les condicions pròpies d'un model laboral temporal, amb molt poques garanties i uns salaris que disten molt de ser els marcats en els convenis".

Les dades de l'atur del passat mes de juny a la Comunitat reflecteixen que es van realitzar un total de 47.779 contractes a jóvens menors de 25 anys. D'ells, 45.089 són temporals, per tant el col·lectiu pateix una taxa de temporalitat del 94,36 per cent. D'altra banda, la taxa d'atur de menors de 25 anys a la Comunitat és del 32,3%, quan la general és del 14%, segons dades de l'última EPA.

La secretària de Política Social i Joventut de CCOO PV, Ana Belén Montero, ha recalcat que la precarietat que pateixen les persones joves"els està impedint poder desenvolupar un projecte de vida a mitjà i llarg termini". Aquesta situació "es veu reflectida en la baixa taxa d'emancipació en la nostra comunitat autònoma, que se situa en un 19,5% dels i les joves entre 16 i 29 anys, segons les últimes dades de l'Observatori d'Emancipació del Consell de la Joventut d'Espanya", ha afegit el sindicat.

En aquesta línia, destaca que al juny de 2019, com succeeix "de forma cíclica", l'atur ha baixat un 1,42% i el sector serveis empra més del 76% de les persones noves contractades, la majoria lligats al turisme. "La joventut no pot pagar un model injust que comporta situacions tan precàries en les quals molta contractació és en negre i on no es respecten les normes bàsiques del treball", ha denunciat Montero.

El sindicat eixirà al carrer per a informar als treballadors i treballadores jóvens en tot el territori valencià, especialment en zones de major afluència turística, i denunciar les condicions de precarietat però "evitant caure en el pessimisme i en la resignació".

"Volem traslladar la importància que les persones s'organitzen sindicalment per a fer front a aquestes situacions. L'objectiu és oferir ferramentes per a recuperar els drets arrabassats i dignificar a la joventut en el treball", ha incidit Ana Belén Montero, que considera fonamental que els joves "siguen conscients que poden transformar el model que els impedeix tindre expectatives de futur".

Per a acabar amb aquesta situació, CCOO PV veu "fonamental actuar sobre les polítiques d'ocupació, fomentant la contractació estable davant l'encadenament injustificat de contractes temporals". CCOO PV reclama perseguir la contractació temporal fraudulenta amb "un major reforç de les inspeccions de Treball" i exigeix també "acabar amb l'abús i l'ús fraudulent actual, també a l'estiu, de la figura de les persones becàries, que en moltes ocasions amaguen verdaderes relacions laborals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento