Comunitat Valenciana

Tres detinguts acusats d'estafar quasi 35.000 euros amb la venda fraudulenta de vivendes

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant tres homes de 22, 49 i 53 anys acusats de cometre presumptament estafes relacionades amb la venda fraudulenta de vivendes, causant un perjuí econòmic de 34.500 euros als seus tres últimes víctimes.
Agente de la Policía Nacional.
Agente de la Policía Nacional.
EUROPA PRESS - Archivo
Agente de la Policía Nacional.

Segons ha informat aquest cos en un comunicat, l'operació va arrancar fa mesos arran de tres denúncies en la qual els perjudicats manifestaven haver sigut víctimes d'una estafa quan pretenien comprar una vivenda.

Després d'analitzar detingudament les denúncies i practicar les primeres gestions, els investigadors van determinar que en els tres casos estaven implicades les mateixes persones, que acumulaven diverses detencions anteriors per presumptes estafes de similars característiques.

La característica comuna de tots els fets analitzats era l'apoderament dels contractes d'arres o de les reserves entregades pels compradors. Els presumptes autors actuaven sense el mandat de venda dels propietaris, utilitzaven el nom dels propietaris o representants en contractes en els quals no havien participat o venien propietats que no es corresponien amb les característiques consignades en els contractes.

En alguns casos els denunciants eren persones estrangeres que desconeixien la legislació espanyola, la qual cosa facilitava la comissió del delicte i en uns altres les vivendes afectades eren propietat d'estrangers o persones mortes, la qual cosa facilitava la comercialització sense el coneixement dels representants legítims o dels seus hereus.

Després de dur a terme diverses perquisicions i demostrar la presumpta implicació de les tres persones investigades, el 28 de juny els investigadors van procedir a la detenció dels tres homes espanyols acusats de cometre presumptament un delicte d'estafa relacionada amb la venda fraudulenta de tres vivendes.

Els arrestats acumulaven diverses detencions anteriors per estafes de similars característiques. Utilitzaven una empresa pantalla per a donar aparença legal a les operacions, a nom d'un tercer. D'aquesta forma, en el que va d'any han arribat a estafar presumptament un total de més de 120.000 euros amb la venda fraudulenta de vivendes.

Entre els detinguts sumen un total de 15 detencions policials per delictes d'estafa, apropiació indeguda, falsedat documental i usurpació d'estat civil. L'operació ha sigut duta a terme per agents del Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento