Comunitat Valenciana

El PSPV "mai" donarà per trencada la negociació per a la nova Nau però demana "sinceritat, confiança i lleialtat"

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Sandra Gómez en la roda de premsa després de la reunió de la comissió negociadora
Sandra Gómez en la roda de premsa després de la reunió de la comissió negociadora
EUROPA PRESS
Sandra Gómez en la roda de premsa després de la reunió de la comissió negociadora

La portaveu del PSPV en l'Ajuntament de València i secretària general de la formació en la ciutat, Sandra Gómez, ha assegurat aquest dimarts respecte a les negociacions que es duen a terme per a conformar el nou govern local entre el seu partit i Compromís que els socialistes "mai" les van "a donar per trencades", però ha demanat a l'altra part i a l'alcalde, Joan Ribó (Compromís), "sinceritat, confiança i lleialtat" en aquest procés.

"Nosaltres mai anem a donar per trencades les negociacions", ha exposat Gómez, qui s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit després de la reunió de la comissió negociadora de l'executiu municipal, acompanyada de tots els regidors del grup socialista i dels seus representants en eixe òrgan. En la trobada negociadora d'aquesta jornada no s'ha fixat cap data per a una reunió posterior.

"A dia de hui no hi ha cap reunió convocada", ha comentat la responsable socialista, qui ha assegurat que "hi ha un deteriorament de la relació" entre Compromís i PSPV en la negociació del futur executiu local. Ha mostrat la "voluntat" del PSPV d'"arribar a un acord" i d'aconseguir un "govern conjunt en l'Ajuntament de València" entre "les forces progressistes" però ha subratllat que per a açò "es necessita voluntat sincera" i "ser més humil".

En aquesta línia, Gómez ha indicat que per a impulsar "un projecte conjunt el primer és que tothom estiga còmode" i ha insistit, en aquesta línia, en la "necessitat" de comptar amb "la mateixa voluntat per les dues parts".

Així, ha assenyalat que "l'important és que qualsevol formació política i dirigent" treballen per "donar estabilitat al govern de la ciutat", també per a "generar confiança" en els valencians i ha defès la que pot generar el PSPV. Referent a açò, ha opinat que amb els deu regidors de Compromís sols "no és possible assumir el lideratge de ciutat" i ha subratllat que els "votants progressistes han decidit que hi haja un govern conjunt".

Ha explicat que en la reunió de la comissió negociadora d'aquest dimarts els socialistes han manifestat a Compromís aquest missatge i ha ressaltat que aquesta coalició ha de "decidir si governa en solitari", sense el PSPV "o no". "Nosaltres no estem disposats a seguir formant part d'un espectacle públic", ha afirmat, a més d'apuntar que ara la pilota està "en el camp de Compromís" i rebutjar el "doble joc" i la "falta de sinceritat".

"Apostem per un govern conjunt però hi ha hagut una circumstància i ens sentim decebuts", ha recalcat Gómez. "A dia de hui hi ha hagut una circumstància que ha generat desengany i ells han de mostrar confiança", ha dit, a més de considerar que s'està produint una "situació de desgast".

Així mateix, la portaveu del PSPV ha declarat que "no té sentit un doble joc i una doble negociació", en al·lusió a les converses informals mantingudes entre Ribó i la portaveu del PP en el consistori, María José Catalá, per a parlar d'assumptes relacionats amb l'organització municipal, entre ells, el sou dels regidors.

Preguntada per la negociació d'eixos salaris i per la polèmica sorgida sobre aquest tema en el consistori, Gómez ha indicat que "el tema de fons és el de menys" i que "la qüestió són les formes". "No entenem una reunió en paral·lel amb la portaveu del PP", ha repetit.

"S'ha parlat de certes coses. Hi ha hagut reunions, almenys, dos. Això és una realitat innegable" i "per a nosaltres una decepció", ha asseverat, després del que ha qualificat d'"error" que es puga estar "explorant una nova via". Així, ha censurat "reunions paral·leles" de les quals "no som coneixedors" els socialistes i ha demanat a Compromís que "en públic" diga "el mateix que es parla" en les "reunions a porta tancada" i també "sinceritat en la taula de negociació".

"ESCRIURE CONJUNTAMENT"

"Estem cansats de veure propostes que no es manifesten en la taula de negociació. Hi ha falta de sinceritat. És un teatre del quual el PSOE no vol seguir formant part", ha repetit, al mateix temps que ha apuntat la possibilitat que hi haja una "suposada estratègia" per a "guanyar-se l'opinió pública amb l'objectiu de governar en solitari". "La política ja no s'escriu a una sola mà. Nosaltres tenim voluntat d'escriure el relat conjuntament", ha dit.

"No entenem ni comprenem que hi haja reunions informals amb la portaveu del PP" per a tractar qüestions com "el ple d'organització de l'Ajuntament. És un joc a dos bandes que no ajuda a construir confiança ni lleialtat", ha plantejat la portaveu del PSPV, que ha destacat que "molts votants progressistes veuen amb decepció com es desenvolupen els esdeveniments" per a conformar el nou govern.

Sandra Gómez ha comentat que malgrat sentir-se "enganyats i decebuts", els membres del PSPV seguiran esforçant-se per a "construir un projecte de progrés per a València", atenent a la "majoria progressista" que existeix en el seu ajuntament i pensant que impulsar un "govern de coalició" d'aquest tipus és "el millor per a l'estabilitat de la ciutat i per als valencians".

"RAONABLE, LÒGIC I D'ÈXIT"

Així, la secretària general del PSPV a València ha reiterat l'aposta dels socialistes d'"exportar" a la capital valenciana un model de govern com el del Botànic, el que en la Generalitat integren PSPV, Compromís i Unides Podem.

En aquest punt, preguntada per la vicealcaldia que la seua formació exigeix ha al·ludit de nou al model autonòmic, al que ha definit com a "raonable", "lògic" i "d'èxit" i ha ressaltat que socialistes i Compromís "ho han defès" per a la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha considerat que els plantejaments d'aquesta coalició en la negociació "no suposen avanços ni canvis sobre 2015".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento