Comunitat Valenciana

Cs planteja una declaració en Corts per a condemnar els "actes violents" en la manifestació de l'Orgull LGTBI

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Pintura en l'autobús de Cs en la manifestació de l'Orgull LGTBI+ de València
Pintura en l'autobús de Cs en la manifestació de l'Orgull LGTBI+ de València
CIUDADANOS (TWITTER)
Pintura en l'autobús de Cs en la manifestació de l'Orgull LGTBI+ de València

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts ha presentat una declaració institucional de condemna "dels actes violents en la manifestació de l'Orgull LTGBI 2019 a València" en la qual es proposa que el parlament mostre la seua "enèrgica condemna a tots els actes d'agressió i violència succeïts" durant eixa celebració i el seu "compromís ferm en la defensa de la convivència pacífica i la tolerància zero davant de qualsevol classe de violència".

La formació recorda que dissabte passat va tindre lloc aquesta manifestació i representants de més de 70 entitats i partits polítics van participar, entre ells Cs. No obstant açò, indica que durant el recorregut la comitiva 'taronja' va ser "durament atacada amb llançaments de pintura, agressions i insults als seus afiliats i representants polítics".

"Tant les persones que participaven en el bus de Cs com el propi autobús van patir danys materials provocats pels llançaments de pintura" i "diversos participants, inclòs el síndic del grup -Toni Cantó- van ser increpats violentament amb agressions verbals i humiliacions", assenyala el text, que agrega que aquests actes "són radicalment contraris a l'esperit d'una celebració que reivindica la tolerància, el respecte i la no discriminació".

La diputada d'Unides Podem Cristina Cabedo ja ha anunciat que no la van a firmar. Així, atés que una declaració institucional requereix de la unanimitat per a ser llegida, no tirarà endavant. Ha justificat aquesta decisió en què és una proposta amb la qual Cs "pretén a través de l'Orgull LGTBI posar-se protagonisme i penjar-se la medalleta quan són les persones LGTBI les que dia després de dia estan sent discriminades".

Luis Arquillos (Cs) ha respost aquesta negativa explicant que simplement buscaven una condemna de "les actituds violentes" en una manifestació en la qual la seua formació va participar per a defendre la igualtat.

"Veiem que Podem no condemna eixes actituds violentes, no entenem com d'una banda està condemnant una petició que ha fet, amb excés, és cert, Vox i no condemna atacs directes que ells mateixos han presenciat perquè estaven en la cavalcada", ha agregat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento